lauantai 30. huhtikuuta 2016

Epämääräinen tutkimus johon ei kannata vastata

Jos tällainen "pimeä" tutkimukseenosallistumispyyntö saapuu postissa, älä vastaa siihen.
Allekirjoitus PIXEL ei kerro millä asialla ja kuinka luotettava tutkija on.
Verkosta löytyy ainakin yksi yritys (Pixel Marketing Oy) joka saattaisi olla kyseessä tai ainakin sen nimellä saatetaan ratsastaa? Jos tässä on kyseessä tämän yrityksen lähettämä kyselytutkimuskirje, tämä osoittaa suurta ammattitaidottomuutta. Miksi firma ei esim. esiinnty koko nimellään?

Epäilen vahvasti "phising" eli tietokalasteluyritystä. Verkossa varoitetaan tämän muotoisesta osoitteesta "e-mail@osoite.onmicrosoft.com" jota osoitemuotoa on käytetty yleisesti spämmereiden toimesta. https://isc.sans.edu/forums/diary/New+spamming+technique+onmicrosoftcom/16841/
Itse osallistumislinkki vie Googlen (analytics) -sivuille. Tutkimuksen taustatietosivulle tai yrityksen sivuille ei näy suoraa linkkiä missään. Tämä e-mail on VAARALLINEN. Googlen tai Microsoftin nimen esiintyminen linkeissä ei takaa missään tapauksessa turvallisia linkkejä.

Yleensäkin tutkimukseen osallistumispyynnön on tultava erittäin luotettavalta taholta, jotta siihen kannattaa osallistua millään tasolla. Kyseessä voi olla urkinta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB