perjantai 10. helmikuuta 2017

Scam Warners ja työtarjoukset

Huomioikaa aina näissä verkkotyötarjouksissa, että näillä ilmoituksilla saatetaan hakea ns. "muulia" joka välittää laittomia rahasiirtoja tai väärin henkilötiedoin ostettuja verkko-ostoksia, sen lisäksi, että henkilötietosi voivat joutua verkkorikollisten käsiin.

Yksi spämmäyksen tunnusmerkeistä on, että saat saman kirjeen eri osoitteista. Myös "yhteyttä ottavan" henkilön nimi saattaa vaihtua.

Toinen mahdollisuus tunnistaa spämmiansa on kirjeessä esiintyvän linkin osoite. Se näkyy kun viet hiiren linkin päälle (älä klikkaa), osoite ilmestyy e-mailin alapalkkiin. Jos tekstissä on eriniminen linkki kuin mitä näet alapalkissa, kirje on mitä suurimmalla varmuudella spämmi. Tämä "spämmin tunnistus" ei aina pidä paikkaansa mutta tällaisen kirjeen kanssa on, joka tapauksessa, syytä olla erittäin varovainen.

Selvitä aina ensin firman todellinen tausta, ennenkuin vastaat työtarjoukseen (ei vastaamalla e-mailiin, vaan verkkohaulla) ja kysy vaikka puhelimitse firmalta, onko työtarjous todellinen (kysymällä eim. lisätietoja). Mitään henkilötietolomakkeita ei ole syytä täyttää verkossa, kuin ERITTÄIN luotettavissa tapauksissa.

Työnhakuilmoitus-spämmivaroitus löytyy mm.
https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=100998

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB