lauantai 19. elokuuta 2017

BIT.LY peittää myös rikollisen

Älkää koskaan menkö klikkaamaan mihinkään bit.ly domannimen alle piiloon "koodattuun" osoitteeseen. Osoite saattaa viedä aivan minne tahansa. Linkin päästä koneellesi (esimerkiksi) on mahdollista saapua virus, tai siellä kalastetaan henkilötietosi rikolliseen tarkoitukseen. 
Rehelliset yritykset käyttävät ja käyttäkää aukikirjoitettuja, rehellisiä osoitteita. Osoitteen "lyhentäminen" = "piilottaminen" bit.ly palvelun avulla sattaa yrityksenne epäilyttävään valoon ja aivan aiheesta.

Tämä alla oleva tilanne on yksi osoitus lyhennetyn osoitteen väärinkäytöstä.
FaceBookin kautta oli lähetetty päivitys (käyttämilleni sivuille) ja moderaattori (tai Administrator) oli  ehtinyt poistaa luvattoman ja vaarallisen mainoksen kyseisiltä sivuilta kiitettävän nopeasti TAI jossain tapauksessa koko e-mail on tekaistu ja tuota todellista FaceBook postausta ei ole koskaan ollutkaan. E-mailissa on jo tuo ansaksi tarkoitettu vaarallinen linkki.  En aijo testata mitä linkin päässä on, älkää tekään sitä tehkö jos vastaava e-maili teille saapuu. Prismalla ei ole tämän "mainoksen" kanssa mitään tekemistä.

FaceBook maileihin on syytä suhtautua erittäin kriittisesti. Se on erinomainen alusta huijjauksille. Posti saattaa näyttää tulleen FB kaveriltasi vaikka näin ei asia todellisuudessa ole. Tässä tapauksessa "Mella Villbergiltä" ei edes löydy profiilia FaceBookista, eikä postaus ole Mellan tekemä missään tapauksessa, vaikka hänellä olisi profiili joskus ollutkin.

Tämä ansa on ollut levityksessä jo vuodesta 2010 (ainakin) ja kulkee vaihtelevilla nimillä ja vaihtelevilla sivustonimillä:
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001688688.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB