torstai 7. syyskuuta 2017

Ilmaista 1 euron puhelinta ei ole

VAROITUS "ikäänkuin" Natsa Klubin Face Book sivuilta tulevasta sähköpostista jossa puhutaan 1 € hintaisesta puhelimesta. SE on huijjausviesti. Älkää koskeko viestin linkkeihin tai vastatko siihen. EI myöskään kannata mennä Googlaamaan tätä "feikkiuutista", löytyvä linkki on merkitty turvallisuudestaan epämääräiseksi, eli sen mukana saattaa koneellesi tulla vaikkapa virus.

E-mail ei ole peräisin miltään FaceBook ryhmän sivuilta missään tapauksessa vaan sellaiseksi naamioitu feikki. Googlaus tuottaa suuren määrän eri FaceBook sivuilta tulleita samanlaisia viestejä eli on siis erittäin varmasti spämmiansa. Näitä on lukuisia saman tapaisia e-maileja joissa tuo "ilmainen" tai "edullinen" tuote on radiosta juuri kuultu tai muuta vastaavaa. Yhteistä on tuo googlaus (sana), jota ei siis tule tehdä tai ainakaan ei tule klikata tuloksena tulevaan linkkiin.
"Lähetyssivu" ja kaapattu lähettäjänimi, vaihtelevat sen mukaan millä FaceBook sivulla olet ryhmissä jäsenenä. Lähettäjät eivät tiedä, että heidän nimiään käytetään hyväksi.

Todella pirullinen ansa, tosin mihinkään ilmaiseen ei kannata uskoa. Eihän sellainen ole mahdollista muualla kuin e-mail spämmeissä joilla houkutellaan ihmisiä vipuun, jossa hyväuskoisen onnettoman rahat viedään tavalla tai toidella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB