Kirjeessä eräs saksalainen firma ehdottaa mainosmyyntipaikan ostoa minun verkkosivuiltani. Miltä perustamiltani sivuilta, ei pyynnössä ollut erittelyä, koska niitä on useita. Ainutkaan ei käsittele autoalaa tai siihen viittavia harrastuksia.
Katselin edelleen, mitä tällainen epämääräinen viesti oli peräisin.
S-posti on lähtöisin postitusfirmalta osoitteesta: mail12.suw13.rsgsv.net. Sen omistajaksi paljastui MailChimp niminen postitusfirma.
Reply-lähettäjänä on pr4@pkwteile.de joka viittaa oikein kirjeen sisältöön jossa yrityksen mainitaan olevan autoalan (varaosien/tarvikkeiden) verkkokauppias. Tässä oli jo ensimmäinen ihmetyksen aihe. EN kirjoita millään sivullani autoista tai mitään edes niihin viittaavaa. Miten yrittäjä, ja/tai tämä "spämmeri firma" voisi kuvitella itselleen verkkosivuillani olevasta mainoksesta jotain hyötyä?
Tästä voidaan tehdä edelleen päätelmä, että spämmeri on kerännyt vain joukon sähköpostiosoitteita eri verkkosivuilta ja myy tällaista, täysin "sokkoa" e-mail-spämmäyskampanjaa, bulkkiosoitteilla, onnettomille, asiaa tiedostamattomille firmoille. Firmat maksavat siis täysin turhista vastaanottajista. Verkkokampanjamainonta pyritään aina kohdentamaan alan toimintaan jotenkin viittaville sivustoille, kuten esim. harrastesivuille. Saattaa olla myös, että spämmeri velottaa ainoastaan vastauskirjeistä? Sikäli ei kannata vastatakaan jos ei todella asia ole relvantti toiminnallesi. Vastauksen maksaisi spämmerille tuo pikkufirma.
MailChimp - nimisellä firmalla on rekisteröitynä useita domannimiä, joiden avulla se pyrkii sivuuttamaan spämmisuodattimia. Kun yksi domannimi plokataan suodattimella, läpi menee seuraava osoite jne.
Onneksi spämmeri itse on laatinut domannimistä lista jonka voi kopioida ja syöttää sähköpostisuodattimeen halutessaan. Mikään ei tietysti estä spämmeriä luomasta uusia osoitteita näiden entisetn lisäksi. Oleellista on, että ÄLKÄÄ ostako sikaa säkissa, edes postitus- eli spämmäystoimistolta ja varsinkaan siltä. Ei myöskään kannata ottaa yhteyttä tällaisen yhteydenoton kautta, koska kyseessä saattaa olla myös jonkin asteinen tietokalasteluyritys. Jo tieto, että "en harrasta autoilua", riittäisi jonkin arvoiseksi tiedoksi, ainakin spämmerifirmalle ja samalla se saa varmistettua, että osoite on käytössä ja aktiivinen ja saattaa kilauttaa myös jonkin summan spämmerin lompakkoon..
Tämän alla olevan linkin kautta löytyy MailChimp:in lähetys-domainosoitelista. Huomaa, että tämän "organicweb" domainnimen kotipaikka on Austraaliassa (au). Kyseessä on monikansallinen yritys.
https://www.organicweb.com.au/18884/email-marketing/mailchimp-sending-domains/
Mozilla kertoo sähköpostiohjelmansa tavasta puuttua ja varoittaa MailChimpin roskapostista tai vastaavista roskaposteista. Mozilla varoittaa myös sallimasta kuvien esittämisen e-mailin yhteydessä (kiellä kuvat s-postiselaimestasi), sillä estät lähettäjän saamasta tietoa, että olet avannut sähköpostin, eli sähköpostiosoitteesi on käytössä ja saatat olla kiinnostunut roskapostin sisällöstä tai aiheesta. Sekin on yksi laskutusperuste spämmerillä. Käännös varoituksista englantilaisen tekstin alapuolella hiemean lisätyllä infolla:
1. ... There are actions in the mailing that triggers the warning. They are simple
- Links that only use an IP address, including dotted decimal, octal, hex, dword, or some mixed encoding.
- Links that claim to go to one site, but actually go to another. (Phishers do this to fool you into going to their site. Legit mailing lists sometimes do this with redirectors for tracking purposes.)
- Forms embedded in the email. (This explains the LiveJournal notices.)
2. What you as the sender consider important. I as the recipient consider an invasion of my privacy. When you send me marketing stuff snail mail you get zero feedback unless I contact you. The fact that marketers think they are entitled to anything more from email is unfortunate. In my view they are not.
1) Muutamia varoittavia (ja hälyyttäviä) asioita e-maileissa:
- linkit jotka käyttävät IP osoitetta joissa on desimaalilukuja, pisteviivaa, oktaalia, heksadesimaalia, dwordia tai jotain sekakoodausta. (ELI eivät ole selkeitä tiedostonimiä. Myös pelkkä domannimi linkissä ei takaa mitä sen takaa löytyy, se vie aina index-tiedostoon joka taas voi sisältää aivan mitä tahansa, koska se ei ole näkyvissä, eikä sen nimi edes kerro tiedoston sisällöstä.) - linkit, jotka väittävät vievänsä yhteensivustoon, mutta menevät todellisuudessa toiseen ovat epäilyttäviä. (ID varkaat tekevät niin hämmentäen sinua menemään omalle sivulleen). - Sähköpostiin upotetut lomakkeet ovat vaarallisia ja niitä ei tule täyttää (kuten ei muitakaan linkkien päässä olevia lomakkeita jos lomakkeen esittäjä ei ole luotettava yritys ja URL linkki ei ala tunnuksella "HTPS" = salattu = turvattu yhteys).
2) Lähettäjänä on tärkeää että, yksityisyytesi on suojattu. Kun lähetät markkinointikirjeitä etanapostina, saat nolla palautetta ellet ota yhteyttä asiakkaaseesi. Se, että markkinoijat ajattelevat, että heillä on oikeus saada sähköpostistaan vastaus, on valitettavaa. Mielestäni näin asian ei tule olla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vaarallinen WEB