torstai 23. marraskuuta 2017

Bitcoin ansat .- 13 000 € 24 tunnissa




Bitcoinin nimissä kulkee NYT huijjauspostia e-maileina sekä sosiaalisen median sivuilla.
Jos saat e-mailin jossa luvataan ansioita Bitcoinin avulla, suhtaudu asiaan todella suurella varauksella. ZeroFOX kertoo tämän tyyppisen ilmoituksen taustaa:
      "Käyttäjien houkutteleminen klikkaamaan sosiaalisen median kautta (tai sähköpostin)  lähetettyjä URL-osoitteita (verkko-osoitte-linnkejä). Tämä on tekniikka, jota ZeroFOX on havainnut erilaisissa hyökkäyksissä. Tämä käyttää jotakin lupausta houkutelemaan käyttäjää seuraamaan URL-osoitetta, joka sittemmin yrittää ladata haittaohjelman koneellesi."

ÄLÄ KOSKE MIHINKÄÄN LINKKIIN tässäkin postissa kaikki linkit vievät samaan
osoitteeseen joka siis sisältää, mitä todennäköisimmin tuon mainitun ansan.
BitCoin-huijjareista varoitetaan: https://muut.com/i/localbitcoins/fraud:warning-scam-phishing-ema

Ensinnäkin sinun ei tule antaa mitään henkilötietojasi tai tilinumeroasi kenellekään toimijalle. Bitcoinit ovat "virtuaalirahaa" joita voi mahdollisesti jossain vaiheessa vaihtaa esim. Euroiksi mutta sen voi tehdä itse luotettavan toimijan kautta, eikä siihen tarvita välikäsiä. Jos "ostat" Bitcoineja, osta todella turvalliseksi taatulta taholta (esim. https://coinmotion.com/fi ).
Kaikissa tapauksissa, LUE ENSIN TIETOA tästä valuutasta, ennenkuin ryhdyt sen kanssa mhinkään tekemisiin. ZeroFOX listaa tuossa alla olevassa, käännetyssä artikkelissaan, neljä tyypillisintä BITCOIN-huijjaustapaa.




Toisin kuin muut valuutat, Bitcoin ei ole minkään finanssilaitoksen tai hallituksen valvonnassa. Bitcoin-nimissä tehdyissä petoksissa keskusviranomaisen puuttuminen on juuri se, mikä tekee mahdolliseksi suuretkin tappiot. Kun sinua on huijattu, apua ei tule mistään. Mikään pankki tai luottokortin myöntäjä ei voi pelastaa enää sinua tai rahojasi.

Jokainen voi avata oman lompakon aloittaakseen Bitcoinsin ansaitsemisen ja kuluttamisen ilman henkilötietojen antamista. Ei ole yllättävää, että Bitcoin on edullinen maksutapa digitaalisten huumekauppiaiden ja muiden laittomien kauppiaiden verkkokauppiaille, jotka toimivat internetin ruuhka-alueella, jota kutsutaan "tummaksi verkoksi". Sosiaalisen median verkkoprofiilit peittävät myös reaalimaailman. Käyttäjien identiteetit tarjoavat ylimääräisen pseudonymikerroksen, joka tekee rikosilmoituksesta mahdottoman.

Bitcoin-tapahtumia ei voi muuttaa eikä poistaa. Tämä on ominaisuus, ei vika. Kukaan ei voi muokata "pankkikirjaa", mikä tuottaa pysyvän kirjanpidon, joka ulottuu aina ensimmäiseen tapahtumaan. Ei ole mitään keinoa saada takaisin tappioita. Tämä luo verkkorikollisille helpon tavan ryhtyä rahaa kiertäviin huijauksiin, kuten "Lähetä minulle Bitcoinit, ja minä maksan sinulle takaisin kaksinkertaisesti!" Siksi Bitcoin on tunnettu väline lunnas-hyökkäysten suorittamiseen , jotka ovat räjähtäneet viime vuosina, aiheuttaen satoja miljoonia dollareita vahinkoihin satoja eri yrityksiä ja lukemattomia yksilöitä vastaan. (Näitä ovat esimerkiksi koneellesi tulevat kryptausohjelmat jotka kryptaavat ja lukitsevat tiedostosi - lunnasmaksua vastaan).

Sosiaalinen media tarjoaa sisäänpääsyn ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita pääsemään Bitcoin-peliin, mutta joilla ei ole erityistä asiantuntemusta. Se on tarpeen laillisen tarjouksen tunnistamiseen ja hyväksymiseen.
Seuraavassa selostetaan joitain edustavia esimerkkejä ZeroFOX Platformin havaitsemista Bitcoin-aiheisista sosiaalisen median huijauksista ja päätämme korkean tason tilastoihin, joissa tuodaan esille niiden vaikutusta.

Neljä Bitcoin-huijausluokkaa:
1)      Valelompakot (Bitcoin-lompakot), jotka piiloittavat alleen haittaohjelman latauksen koneellesi (tällainen lompakko saattaa vain viedä rahasi, mahdollisesti seuraavan pankkikirjautumisesi yhteydessä, tai jos lopakkoon jotain laitat tai jopa kryptaamalla koneesi tiedostot)
2)      Käyttäjien houkutteleminen napsauttamalla sosiaalisen median kautta lähetettyjä URL-osoitteita (verkko-osoitte-linnkejä). Tämä on tekniikka, jota ZeroFOX on havainnut erilaisissa hyökkäyksissä. Tämä käyttää Bitcoinin lupausta houkutelemaan käyttäjää seuraamaan URL-osoitetta, joka sittemmin yrittää ladata haittaohjelman.
3)       Olemme myös huomanneet, että väärennettyjä Bitcoin -tutkimuksia käytetään usein haittaohjelmien levittämiseen
4)      Varovaisuutta tarvitaan aina, kun kohtaat sosiaalisen median URL-osoitetta, joka on lyhennetty (bitly) tai ei ole suojattu HTTPS-yhteydellä.

Tämä koskee myös sähköposteissa olevia verkko-linkkejä tulivatpa ne sosiaalisesta mediasta taikka joltakulta muulta lähettäjältä, jopa jonkun tuttavasi tai ystäväsi nimissä. Lähettäjänimen voi aina väärentää.


JOS BITCOIN KIINNOSTAA OTA ENSIN SELVÄÄ VALUUTASTA

BICOIN VALUUTAN VAIHTO
https://coinmotion.com/fi on luotettava toimija Bitcoin valuutan vaihtajana 2% komissiolla. Suurempia voi vaihtaa edullisemmin.

JOS AIJOT RYTYÄ BITTIRAHAN LOHIJAKSI, LUE ENSI TIETOA MYÖS SIITÄ

Lyhennetty lainaus sivuston tekstistä:
Mitä on Bitcoin-louhinta ja mitä siihen käytetyllä huimalla laskentateholla tehdään?
Louhinta on koko Bitcoin-maksuteknologian ydin. Louhinnan avulla luodaan lohkoketju, joka on julkinen kirjanpitotietokanta. Se sisältää kaikki Bitcoin-siirrot kautta aikojen. Lohkoketjun rakentaminen on tehty louhintatehoa vaativaksi, koska näin voidaan tehdä äärimmäisen kalliiksi tehdä siihen enää muutoksia myöhemmin. Lohkoketjun julkisuus myös tekee bitcoinien väärentämisestä mahdotonta. Tämä on toistaiseksi ainoa tunnettu tapa toteuttaa luotettava hajautettu digitaalinen rahajärjestelmä.
Bitcoinien lähettäminen toimii niin, että Bitcoin-lompakko luo ilmoituksen, jossa ilmoittaa osoitteen Y siirtävän X bitcoinia osoitteeseen Z ja todistaa sen oikeellisuuden allekirjoittamalla siirron osoitteen Y käyttöoikeusavaimella. Tämä ilmoitus kuulutetaan verkkoon ja se päätyy lopulta louhijoille. 
Keskimäärin 10 minuutin välein yksi onnekas louhija onnistuu arpomaan numeron, jonka avulla hänen työstämänsä lohko kelpaa Bitcoinin lohkoketjun jatkoksi. Kun näin käy, lohko kuulutetaan verkkoon ja kaikki siirrot, jotka olivat mukana lohkossa saavat näin yhden varmistuksen. Lohkosta ja sen siirroista tulee näin osa Bitcoinin julkista lohkoketjua ja louhijat alkavat etsimään seuraavaa lohkoa, joka liitetään taas osaksi pysyvää ketjua.
Palkkioksi siitä, että louhijat käyttävät tietokoneidensa laskentatehoa Bitcoin-verkon ylläpitoon, he saavat bitcoineja. Jokainen uusi lohko, joita tulee keskimäärin 10 minuutin välein, sisältää 12,5 uutta bitcoinia. Se louhija, joka sai lohkon luotua, saa pitää ne 12,5 bitcoinia. Jos verkon louhintateho lisääntyy ja lohkoja alkaa löytyä useammin kuin 10 minuutin välein, louhinnan vaikeustasoa säädetään kahden viikon välein automaattisesti niin, että uusia lohkoja syntyy edelleen 10 minuutin välein. Tämän ansiosta uusia bitcoineja syntyy tasaisesti.
Tämä tapa liittää uusien bitcoinien luonti Bitcoin-verkon ylläpitoon on nerokas. Se luo kannustimen ylläpitää Bitcoin-verkkoa ja samalla mahdollistaa täysin epäpoliittisen rahanluonnin. Kuka tahansa voi nimittäin (olla) louhia ja se on ollut täysin avointa alusta saakka. Se ei kuitenkaan ole ilmaista rahaa, koska tietokoneet ja sähkö maksavat. Sitä voidaan myös sanoa melko ammattimaiseksi toiminnaksi nykyään eli kilpailu on kovaa. Useimmille käyttäjille helpompaa ja halvempaa on jättää louhinta ammattilaisille ja hankkia bitcoineja muilla tavoilla.
Nykyään louhijoita on niin paljon, ja louhinnan vaikeustaso niin korkea, että käytännössä lähes kukaan ei louhi yksin. Louhijat ovat liittyneet yhteen palvelujen avulla, joita kutsutaan “mining pooleiksi”. Pooleja on paljon ja eniten Bitcoinin hengessä on P2Pool, joka on täysin P2P (eli vertaisverkkoon pohjautuva). Poolien idea on se, että poolin käyttäjät yrittävät yhdessä löytää seuraavaa lohkoa ja löydettyään sen he jakavat siitä tulevat bitcoinit kaikkien osallistujien kesken. Lohkopalkkio oli alunperin 50 bitcoinia per lohko, ja se puolittuu 4 vuoden välein. Vuonna 2016 tapahtuneen puoliintumisen jälkeen louhijat alkoivat saamaan 12,5 bitcoinia per lohko. Tästä lisää kysymyksessä 9.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB