maanantai 19. maaliskuuta 2018

Onko PayPalin epl.paypal-communication.com luotettava?

PayPalilta tulee silloin tällöin viestejä (joista olen aiemminkin huomautellut). Ihan asiallisella lähettäjäosoitteella MUTTA senhän voi aina väärentää. JA kaikki linkit vievät domannimen: epl.paypal-communication.com - osoitteeseen joka näyttää aivan spämmerien laatimalta.
Tämä on aiheuttanut verkossa runsaasti keskustelua ja epäilyjä.

Vaikka epäily on aina terveellistä Domannimi ja sen linkit ovat kuitenkin luotettavia.
Domannimitiedustelu kertoo kuka omistaa tuon nimen ja se on PayPal.
Kannatta kuitenkin aina mennä rahalaitoksen tai maksuvälinetoimijan sivuille, heidän oman virallisen verkkolinkkinsä kautta. Se on pieni vaiva mutta suuri turva.

E-mailosoitteet ja puhelinnumerot jäävät pois nykyään aina näistä rekisteritiedoista (niitä ei voi kopioida mutta ne ovat näkyvissä AO reksiterisivulla kyllä).

Registry Registrant ID:
Registrant Name: Domain Administrator
Registrant Organization: PayPal Inc.
Registrant Street: 2211 North First Street,
Registrant City: San Jose
Registrant State/Province: CA
Registrant Postal Code: 95131
Registrant Country: US
Registrant Phone: removed phone number
Registrant Phone Ext:
Registrant Fax: removed phone number
Registrant Fax Ext:
Registrant Email: removed email address
Registry Admin ID:

2 kommenttia:

  1. Kannattaa huomata, että nuo rekisteritiedotkin ovat sen varassa, mitä tietoja domainin rekisteröijä antaa. Olen rekisteröinyt itsekin domaineja useiden eri tahojen nimiin ihan yksityishenkilönä, se onnistuu siinä missä omiinkin nimiin rekisteröinti. Kukaan ei kysele ennen kuin tulee jatkomaksun aika, jolloin lähetetään ilmoitus ilmoitettuun osoitteeseen uusintatarpeesta aikataulun puitteisssa. Kukaan ei vahdi sitä, että on oikeus rekisteröidä sen tahon nimiin, jolle domaineja rekisteröi.

    VastaaPoista
  2. Näin on. Edes .fi tunnuksia rekisteröivän ei tarvitse enää osoittaa olevansa oikeutettu rekisteröimään jonkun tunnetun kotimaisen tai ulkomaisen firman nimissä .fi tunnusta. Aiemmin verkkotunnuksen rekisteröintiä valvottiin hyvinkin tarkkaan. Ongelma on tiedossa rekisteröijillä ja palveluntarjoajilla mutta heitä ei asia kiinnosta, koska kukaan ei heille valvonnasta maksa.
    TRAFICOM kertoo sivuillaan:
    "Jos toinen taho rekisteröi omaa suojattua nimeäsi tai tavaramerkkiäsi täysin vastaavan verkkotunnuksen, on sinulla mahdollisuus vaatia ja saada verkkotunnus itsellesi, jollei verkkotunnuksen käyttäjä pysty esittämään hyväksyttävää syytä rekisteröinnilleen . Jos verkkotunnus muistuttaa omaa suojattua toiminimeäsi tai tavaramerkkiäsi, on sinun pystyttävä antamaan perusteet sille, että verkkotunnuksen käyttäjä pyrkii hyötymään juuri sinun suojatusta nimestäsi tai merkistäsi tai vahingoittamaan liiketoimintaasi . Tästä pitää kuitenkin olla vahvaa näyttöä." https://www.traficom.fi/fi/viestinta/fi-verkkotunnukset/suojaa-yrityksesi-kayttamat-nimet-ja-tavaramerkit

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB