keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Panamalaista Bittirahaa tarjolla

Bitcoin huijjaus kehnolla suomenkieleellä Panamasta. Minulla ei ole ollut mitään tekemistä bitcoinin kanssa mutta toivossa on ilmeisesti hyvä elää. Jospa osuisi pimeään sohimalla kohteeseen :)

ÄLÄ myöskään kuittaa postia saapuneeksi perille, koska se tarkoittaa, että sinua ei sen koommin jätetä rauhaan tämän huijjausyrityksen jatkotoimilta.

Ikävä sanoa mutta viisainta olisi sulkea koko Panama ulos sähköpostiliikenteestä. Sieltä tunkee nykyään eniten s-postihuijjauskirjeitä mitä mielikuvituksellisemmin tekstein ja vippaskonstein. Alkaa muistuttaa entistä Nigeriaa. Nigeria on jo aika hyvin suodatettu ulos spämmeistä, vaikka aina sieltäkin jotain läpi pääsee kiertoteitä käyttäen.


Tämän kirjeen alalaidassa oli vielä pari riviä tekstiä jossa oli "Bitcoin saldo" jollaista minulla siis ei ole lainkaan, sekä tilin vanhenemisaika, jollaista tiliä minulla ei ole lainkaan, sekä vahvistuspyyntö joka linkittyi piiloitettuun liitetiedostoon joka mitä ilmeisimmin on VIRUS tai sen osakomponentti.
Jokaisen domainnimen omistajatieto oli peitetty, eli ketään ei näistä osoitteista tulla tavoittamaan tilille huijjauksesta tai sen yrityksestä.

Linkit johtavat Panamalaisen toimijan koneelle ja posti on lähtöisin toiselta Panamalaiselta koneelta. Pitäisikö nykyaikana sanoa, että kaikki tiet johtavat Panamaan, ainakin näissä huijjauspiireissä. 

Vastaavasta BitCoin ansasta varoitetaan sivulla. Siinä rikoksen yritykseen oli käytetty mandrillapp.com palvelinta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB