torstai 3. joulukuuta 2020

ilmainen suoratoistopalvelu on ansa

 Tuossa aiemmassa ansapostiryppäässä oli yksi ainut luettavissa oleva lähettäjä "Suoratoistopalvelu" ja aihe "Haluamme antaa sinulle vuoden ilmaisen kokeilun."
Lähettäjän osoite viittasi hakkeroidun palvelimen alidomainiin.

TÄMÄ ON SIIS ANSA. Älä klikkaa kirjeessä olevaa kuvaa tai "Unsubscribe" linkkiä.
Tämäkin kirje sisältää pääasiassa tyylipalettikoodia jonka toiminnallisuudesta ei ole tietoa, joten kirjettä ei kannata lukea HTML -selain asetuksella. Ei siinä mitään luettavaa olekaan, joten heitä suoraan roskiin.

Tyylipalettiin ei ymmärtääkseni pysty sijoittamaan mitään suoranaisesti vaarallista, mutta ... tällainen kirjerypäs saattaa viitata siihen, että koneelle halutaan ujuttaa jotain koodinosia jotka voidaan sitten koota ja laukaista kirjeen linkin nokassa saapuvalla haittaohjelman osalla? Muistaakseni jotkin kuvakoodiin sijoitetut ansat hyödyntävät tämän tapaista toimintaa. Tämä "suoratoistopalvelu" kirje voisi viitata sellaiseen mahdollisuuteen. Kirjeessä olevan linkin kautta saattaisi tulla ohjelmiston osa joka toimii sitten laukaisijana. Miksi osina? No kiertääkseen virustorjunnan. Kun yksikään osa sellaisenaan ei näytä vaaralliselta, ei virustorjunta osaa sitä tunnistaa.

Puhdistin itse selaimen välimuistin, ihan vain varmuuden vuoksi. Suosittelen jos avaat vastaavia kirjeitä.

windows.net palvelimelle kotiutuneista huijauksista on tehty kattavaa tutkimusta sivustolla:

https://www.zscaler.com/blogs/security-research/abusing-microsofts-azure-domains-host-phishing-attacks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB