perjantai 26. maaliskuuta 2021

Älä vastaa outoihin puhelinnumeroihin

Mikäli sinulla ei ole liiketoimintaa Kiinan, Paraguayn tai muun omalaatuisen valtion kanssa, kannattaa olla vastaamatta muihin, kuin Suomen paikallisista suuntanumeroista soitettuihin numeroihin. Silloin huijari ainakin on kotimainen ja mahdollisesti jopa kiinniotettavissa. Tosin pre-paid liittymiä on hankala seurata. +358 on Suomen suunta, eli se ei kerro mistä puhelu on tulossa.

JOS puhelinnumero, joka soi puhelimessasi, on outo. Älä vastaa. Tarkista kenelle numero kuuluu, "kuka soitti" -palvelusta. Siis laita hakuohjelman osoitekenttään esimerkiksi teksti "kuka soitti +358527028955" ja haku päälle entterillä. Tätä numeroa ei löydy mutta suuntanumerohaulla voit saada tiedon, että puhelu saapuu Paraguaysta. Hakuohjelman kenttään tekstillä "suuntanumero 527" löytyy kyseinen suuntanumerotieto.

Suomalaiset suuntanumerot löytyvät Traficomin sivuilta:

https://www.traficom.fi/fi/viestinta/laajakaista-ja-puhelin/matkaviestinverkkojen-suuntanumerot

Yleisimmät:

Useat viranomaiset, muun muassa Kela ja verottaja, käyttävät 010-alkuista numeroa
020-alkuiset ovat yritysnumeroilla.
Monet yritykset käyttävät asiakaspalvelunumeroina myös valtakunnallisia yritysnumeroita. Ne tunnistaa 010-, 020- ja 030-alusta. Kuluttajaviraston mukaan näidenkin numeroiden hinta pitäisi ilmoittaa yritysten nettisivuilla ja ilmoituksissa. Juuri näiden numeroiden yhteydessä hintatieto jää usein yrityksiltä kertomatta. silloin puhelun hinnan näkee vasta puhelinlaskusta

040-alkuiset ovat Telia-Finlandin numeroita jne.MUTTA 04-alkuinen numero saapuu Kinnasta. Siis nolla puuttuu.

0100-, 0200- ja 0600-alkuisia puhelinnumeroita kutsutaan lisämaksullisiksi palvelunumeroiksi. Kun tällaiseen numeroon soittaa, jonottamisen aikana peritään tavallista paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksua. Kun asiakaspalvelija sitten vastaa puheluun, normaalimaksut jatkuvat, mutta lisäksi laskutetaan palvelumaksu.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB