perjantai 2. heinäkuuta 2021

Blogger mahdollistaa huijarien toiminnan

Olen vaatinut nyt kolme kertaa tarkistusta "Pankkitietohuijaus" kirjeestä joka on saapunut Säästöpankin ja Pop-Pankin nimissä. Kaksi kertaa se on tarkastettu Blogger teamin toimesta ja todettu asialliseksi, sekä palautettu postauksiin.  (lue artikkelin lopusta päivitetty tieto)

Kyseessä on kiinasta saapunut huijauskirje jota väitetään "luottamukselliseksi" ja koskee pankin viestiä, joka on luettavissa vain 14 päivän ajan "vain yhdeltä tietokoneelta".

Tämä postaukseni on nyt jatkuvasti plokattuna, eli mitä ilmeisimmin huijarin robotti etsii tällaisilta "paljastuspalstoilta" OMAA KIRJETTÄÄN KOSKEVIA VAROITUKSIA.

Tämä on vakava virhe Bloggerin toiminnallisuudessa. Tarkistetaanko ilmiantolomakkeella ilmiantajan tausta? Bottisuoja olisi erittäin välttämätön, ja pakollinen täsmällisen plokkauksen syyn ilmoittaminen.

Olen valittanut aiheesta Blogger teamille mutta toistaiseksi huijarin systeemi toimii paremmin, kuin Bloggerin.

(10.8.2021 mennessä artikkeli on plokattu kymmenkunta kertaa ja aina se on tarkistuksen jälkeen palautettu tullakseen jälleen hyvin pian uudelleen plokattua, ilmeisesti juuri robotin toimesta. Blogger ei näytä korjaavan systeeminsä porsaanreikää)

5 kommenttia:

  1. Kiinalaistahoilla voi olla välimiehinä paikallisia toimijoita. Siis suomalaisia, jotka osaa kielen ja tietää, mistä paljastussivut löytyy.

    Blogger-palvelu väittää Sisältökäytännössä, että "Jos sisällöstä tehdään ilmoitus, sisältöä ei automaattisesti poisteta. Tiimimme tarkistaa ilmoitetun sisällön, jotta voidaan varmistaa, rikkooko se yhteisön sääntöjä".

    Siis tiimi tarkistaisi sisällön ennen poistoa. Jos suomenkielinen sisältö tarkistusta varten konekäännetään esim. englanniksi, sanoma saattaa muuttua. Jos sen tekstin sitten vielä lukee joku indlish, niin sensurointi perustuu enää yksittäisiin sanoihin, kuten bitcoin, dhl, ups,...

    Oletko muuten joskus törmännyt tällaisiin semi-huijausmeileihin kuin "EU Business Register"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Pankkitietohuijaus julkaisuni kaksi versiota oli jälleen plokattu molemmat. Laitan ne joka kerta uudelleen tarkistukseen, koska postaus on vaarallinen, vaikkakin heikolla suomenkielellä. Sitä on ehditty joka välissä muutaman kerran jopa lukea. Vanhemmat netinkäyttäjät eivät osaa tunnistaa tällaista huijausta ilman varoitusta.

      Poista
  2. Tuo "EU Business Register" on tuttu huijaaus. En ole tainnut poimia sitä tähän blogiini. Huijaus taisi olla runsaiten levitetty joskus 2019?
    Tuo Blogger tiimin käytäntö ei toimi, koska julkaisun voi plokata kuka tahansa (jopa botti). Mielestäni plokkauksen "laatu" pitäisi varmistaa softalla (bottiesto), tai/ja vaatien tarkennettua syytä plokkaukselle. Kannatan laadunvalvontaa mutta en haitantekoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EU Business Register pyytää täyttämään joku yhteystietolomake ja palauttamalla sen pääsee mukaan johonkin hakemistopalveluun. Sekä sähköpostissa että siinä yhteystietolomakkeessa on erityisesti painotettu, että "updating is free of charge" eli "päivitys on maksuton". Sumutuksena toimii se, että englantia heikommin hallitseva ei ymmärrä, että "updating" ja "inserting" tarkoittavat yleensä eri toimintoa. Tarkemmat sopimusehdot kuuluisalla pienellä präntillä kertovat, että tietojen lisääminen (siis insert) tekee sopimuksen vähintään kolmeksi vuodeksi. Hinta 995 euroa vuodessa, siis kolmen vuoden sopimus = 2985 euroa. Ei siis aivan halpa. Kävin siellä niiden hakemistossa katselemassa ja totesin, että pieniä ehkä yksinyrittäjiä oli Suomestakin ilmoittautunut mukaan. Paljonko paikallinen "Pate Parturi" tai "Sami Suutari" oikeasti hyötyy tuosta markkinoinnista?

      Google-haulla löytyi jo vuodelta 2016 Patentti- ja rekisterihallituksen varoitus aiheesta.

      Huijarifirma kuitenkin takoo rahaa ja aina löytyy niitä, jotka ovat höynäytettävissä. Valitettavasti.

      Poista
    2. Tiedon jakaminen aiheesta on tärkeää joten otin sen esiin omana postauksena tämän keskustelun lisäksi. Kiitos kommenteistasi.

      Poista

Vaarallinen WEB