tiistai 21. joulukuuta 2021

Sähkösopimus Venäjältä?

Tämä kirje kuuluu siihen valtavaan spämmisarjaan, josta olen varoittanut jo aikaisemmin. Kirjeissä tarjotaan kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, lääkkeistä - sähkösopimuksiin.

Kaikissa kirjeissä tunnusomaista on, että kirjeessä on linkki tai useita linkkejä joiden osoitteet on piiloitettu linkinlyhennyspalvelun taakse. Olen testannut kirjeen linkin ja se vei vaaralliseksi luokitellulle sivulle. Kirjeissä näkyy usein (kuten tässä) myös jonkun vieraan henkilön osoite vastaanottajana. Kirjeet saapuvat eri osoitteista mutta lähes kaikille osoitteelle on ominaista sen "outous" suhteessa kaupiteltuun tuotteeseen. Tämäkään kirje ei saavu Sähkömittari.fi osoitteesta, kuten tekstissä osoite mainitaan.

Kaikkien näiden kirjeiden tarkoitus on kerätä ihmisten osoite ja henkilötietoja verkkorikosta varten. Yleensä tiedoilla ostellaan verkko-ostoksia tai tilataan verkkopalveluja. Myös saatat saada laskun olemattomasta sähköntoimituksesta, virallisen laskun lisäksi. Kaikikissa tapauksissa tietojen antaminen tulee uhrille kalliiksi.

"sähkösopimus" tekstin alta paljastuu tuo Venäjälle (kookossaarten maatunnuksella) vievä sähköpostiosoite ja linkki on "bitly.ws" lyhennyksen taakse piiloitettu.

Vaaleanpunaisen suorakaiten sisällä on kuva, jonka selaimessa esitän saapumasta koneelleni. Suosittelen tapaa muillekin. Kuvan voi erikseen sallia, jos katsoo, että viesti on turvallinen.

Tästä roskapostikampanjasta olen varoittanut aikaisemmin postauksessani:
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2021/12/suuri-joukko-roskapostia-joiden-linkit.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB