keskiviikko 8. toukokuuta 2024

PAKETTI - TOIMITUS - HUIJAUS

Näitä paketintoimitushuijauksia satelee nyt jälleen tiuhaan.
Tämänkään kirjeen linkkeihin ei ole syytä koskea. Linkit ovat vaarallisia ja yleensä vastaava kirje tarkoittaa henkilötietovarkautta (vähintäänkin). Pahimmassa tapauksessa udellaan lisäksi pankkitunnukset. Henkilötunnuksilla ja pankkitunnuksilla voidaan verkosta tilata laskuusi tuotteita ja palkveluksia tai jopa tyhjentää koko pankkitilisi.

Jos odotat pakettia, tarkista ensiksi minkä firman kuljettamana sen pitäisi saapua ja senkin jälkeen, mene sen kyseisen kuljetusfirman virallisen verkko-osoitteen kautta tarkistamaan pakettisi tilanne.

------------------------------------KIRJE---------------------------------------


Tämä kirje saapui generoidusta postiosoitteesta (sbel4o1rpmpxyte3xnnj@evermade(.)nl) ontariolaiselta koneelta. Kone DNS on Edes kirjeessä näkyvä osoite ei ole lähetysosoite ja tuo oikea lähetysosoite on rekisteröity Alankomaihin.


2 kommenttia:

  1. Sekään ei vielä riitä, että tilit voi tyhjentyä. Joiltain pankeilta voi saada lisäksi korotettua luottokortin maksurajaa ja päälle vielä jopa välittömästi 50 tuhatta euroa lainaa.

    Taas Ilta-Sanomien Digitoday kertoi, miten Itä-Suomen poliisi raportoinut viikolla valtavia huijausmääriä. Suurin yksittäinen tapaus taisi olla neljäsataatuhatta euroa. Jos siinä tekstissä ei ollut näppivirhettä.

    ---
    IS-Digitoday 8.5.2024: Ylä-Savossa noin 68-vuotias mies sai pankin nimissä lähetetyn sähköpostin, joka liittyi allekirjoitusta vaativaan asiaan. Viestissä oli linkki, joka vei miehen sivulle, jolle hän näppäili verkkopankkitunnuksensa. Sen jälkeen huijari oli myynyt miehen rahastoja oli 400 000 eurolla ja siirtänyt rahoja ulkomaalaisille tileille.
    ---

    Neljäsataatuhatta, aivan HYYTÄVÄ luku.

    Siis, mielestäni kaikkien pitäisi toitottaa joka pasuunalla tuomiopäivän biisejä. Kuka tahansa voi tulla huijatuksi, jopa kaikkitietävä. Täytyy kuitenkin tehdä parhaansa ja minimoida riskit.

    Jos on pikkuhippustakaan epävarma verkkopankin käytöstä, kannattaa yrittää löytää pankin kivijalkakonttori. Siellä on huijari ainakin valvontakameran keilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkennus edelliseen kommenttiin
      ---
      "Kaikkitietävä" ei viitannut Hannuun.

      Se oli lähinnä itseironiaa, itselleenhän saa nauraa ja omille toilailuille. Klikkailen itse innokkaasti linkkejä tutkimusmielessä ja kuvittelen pystyväni pysähtymään ajoissa.

      Poista

Vaarallinen WEB