tiistai 11. kesäkuuta 2024

OP VAROITTAA PUHELUHUIJAUKSISTA

OSUUSPANKIN SIVUILTA KOPIOITU VAROITUS!


 "Hyvä asiakkaamme,

tällä hetkellä verkkorikolliset yrittävät päästä käsiksi asiakkaidemme pankkitileihin soittamalla huijauspuheluita OP:n ja muiden toimijoiden nimissä. Tällä viestillä haluamme auttaa sinua tunnistamaan ja välttämään huijaukset. Luethan tämän viestin huolellisesti.

Esimerkkejä tämänhetkisistä huijauksista

Saat puhelun, jossa kerrotaan, että nimelläsi on haettu lainoja. Lainahakemusten peruuttamiseksi sinua pyydetään antamaan pankkitunnuksesi tai siirtämään rahasi "turvatilille". Todellisuudessa rahat päätyvät huijareille.

Saat tekstiviestin, jossa kehotetaan soittamaan annettuun numeroon. Jos soitat numeroon, sinua pyydetään asentamaan puhelimeesi "virustorjuntaohjelma" tai muu sovellus. Oikeasti kyseessä on haittaohjelma, jonka avulla rikollinen saa puhelimesi hallintaan ja pääsyn verkkopankkiisi.

Verkkorikolliset esiintyvät puheluissa ja tekstiviesteissä esimerkiksi poliisin, pankin tai muiden rahoituslaitosten työntekijöinä. Puhelussa voidaan myös väittää, että sinut yhdistetään "pankin turvallisuusosastolle". Yleensä huijarit vetoavat kiireeseen ja painostavat sinua toimimaan heti.


Näin voit suojautua huijauksilta

Muista, että emme soita puheluita, joissa pyydämme sinua antamaan pankkitunnuksesi tai siirtämään rahasi "turvatilille".

Emme myöskään koskaan kysy sinulta tunnuksesi tai korttiesi tietoja viesteillä. Tällaiset viestit ovat huijauksia, eikä sinun pidä klikata niissä olevia linkkejä.

Jos saat epäilyttävän puhelun, älä tee mitään, mitä soittaja sinulta pyytää. Katkaise puhelu välittömästi ja kerro tapahtuneesta asiakaspalveluumme.

Lue lisävahvistusviestien sisältö aina huolella. Vahvista vain ne tapahtumat, joita olet itse parhaillaan tekemässä.

Turvallinen tapa varmistaa, että puhelu tulee OP Ryhmästä


Jos käytät OP:n mobiilisovellusta, voit varmistaa, että sinulle tuleva puhelu on oikeasti osuuspankista, Pohjola Vakuutuksesta tai OP-Henkivakuutuksesta. Kun varmistat puhelua, näet OP-mobiilista sinulle soittavan henkilön etunimen, yrityksen ja puhelun ajankohdan. Voit itse pyytää puhelun varmistamista sinulle soittaneelta henkilöltä.

Lue tarkemmat ohjeet puhelun varmistamiseen

Ystävällisin terveisin

OP"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB