tiistai 12. joulukuuta 2017

"ELISA" ansat alkavat olla jokapäiväisiä

Nyt huijjari yrittää jälleen uudella "syötillä". Anoa VAROITUS joka on aiheellinen on, että tuota linkkiä EI SAA missään tapauksessa klikata. Kerron tarkemmin perusteluita kuvan alapuolella.


Tämä ansa noudattaa aivan samaa kaavaa, kuin aikaisemmat "Elisa" ansat. Ikäänkuin sähköpostinomistajan palveluntarjoajan nimissä lähetetään jokin "hälyytys" joka vaatii klikkaamaan johonkin linkkiin. Tässäkin tapauksessa linkki kiertää anonyymipalvelimen kautta ja roisto peittelee jälkensä sen avulla. Linkin päässä voi olla aivan mitä tahansa. Kaikissa tapauksissa jotakin epäterveellistä. on koneellesi sieltä tulossa.
 Olen valittanut tuosta spämmi-mail-osoitteesta, jota tässäkin edelleen käytetään. Saksalaista "gmx.de" palveluntarjoajaa ei taida kiinnostaa osoitteen käyttö haittapostituksessa. Tämä e-mail tulee todella (ei ole siis feikkiosoite, vaan hakkeroitu tili) tuosta hanne.zoellerin osoitteesta ja samaa kirjettä levitetään suuremmalle elisanet.fi sähköpostilistalle (joka osoitteisto siis ilmeisimmin on varastettu aikoinaan suomalaiselta elisalta) .  Alla osa linkkiä jonka alussa on tuo MicroSoftin anyymi-osoitepalvelin (1drv.ms)  ja sen jälkeen tulee ansalinkki.
https://1drv.ms/xs/s!Asgn0SD= dEe_1dP6AvQ4mR0mBEog?wdFormId... Yksityisyyttäsi suojelet parhaiten, kun siirrät roskikseen  tämän e-mailin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB