keskiviikko 7. toukokuuta 2014

ÄLÄ KIRJAUDU SÄHKÖPOSTILINKIN KAUTTA MIHINKÄÄN PALVELUUN PANKKITUNNUKSILLA!

Jotta voit olla varma, minne kirjautumislinkki sinut vie, kirjoita oikeaksi tietämäsi virallinen osoite selaimen osoitekenttään ITSE (esim. viranomaiset tai pankkisi).

Itellan, tullin, pikalähettipalvelun, verotoimiston, perintäpalvelun, yms. nimissä tulee jatkuvasti huijaus-maileja joiden kautta saaduilla pankkitunnuksilla on nostettu jo yli 150 000 euroa rahaa tämän kevään aikana huijattujen pankkitileiltä.

Jos saat perintäviestin joka uhkaa sinua maksuhäiriömerkinnällä tai muulla ikävällä toimenpiteellä ja pyytää sinua kirjautumaan omaan "onlinepalveluunsa" pankkitunnuksilla, ÄLÄ kirjaudu linkin päässä olevaan palveluun.  ÄLÄ missään nimessä kirjaudu minkään e-mailissa olevan linkin kautta minnekkään. Tarkista muulla yhteydenottotavalla perinnän oikeellisuus.

MITEN VÄLTÄT HUIJAUKSEN
- JOS viestissä ei ole mitään muuta yhteydenottotapaa mainittu (viranomaisen tai perinnän suorittajan nimi, osoite tai puhelinnumero) se on huijjausviesti.
- JOS viestissä on firman tai viranomaisen nimi ja yhteystiedot mainittu, ota yhteys vaikka puhelimitse tuohon mainittuun tahoon ja selvitä sitä kautta, onko viestissä mainittu perintä aiheellinen. Jos perijä puhelimessakin inttää sinua edelleenkin kirjautumaan viestin osoitteeseen, tarkista kenen tuo puhelinnumero on, sillä se saattaa olla pre-paid-liittymä ja käytetään rikollisiin tarkoituksiin. Ilmoita aina tällainen huijjausyritys poliisille. Yksikään viranomaistaho tai rahoituslaitos ei kysy sähköpostiviestin kautta pankkitunnuksiasi.
- JOS millään muulla, mahdollisesti viestissä mainittulla yhteydenottotavalla ei perintäfirmaan tai mailin lähettäjään saa yhteyttä, se on huijausviesti.

HS 8.5.2014 kirjoitti "Netin viestihuijaus paisui ennätyssuureksi" muistutusartikkelin aiheesta. Viranomaiset ovat varoittaneet jo aiemmin keväällä huijauksesta ja sen suoritustavasta mutta huijaus jatkuu ja edelleen ihmiset kirjautuvat verkkoansaan pankkitunnuksilla ja menettävät rahaa huijareille.
Artikkelissa Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies kehoittaa ottamaan yhteyttä vaikka omaan pankkiin ja kertomaan viesteistä.

Auta lopettamaan tämä huijaus ja jaa tätä varoitustietoa kaikille FaceBook kavereillesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB