maanantai 5. toukokuuta 2014

Törkeä FACEBOOK viestiksi naamioitu ansa!

Tätä ansaa ei havaitse spämmisuodatin tai virustorjunta ja ihmisenkin tulee olla tarkkana.
Tämä on FaceBook ilmoitukseksi naamioitu ansa jonka voi tunnistaa sen lähettäjätiedoista, sekä sen linkkien tiedoista. Linkkiä EI saa klikata mutta hiiren liikuttaminen linkin yllä paljastaa minne linkki olisi menossa.
Kuvassa näkyy vasemmalla alhaalla linkin osoite, eli se ei ole suinkaan menossa FaceBookkiin.
Lähettäjän e-mail osoite on "noreply@pathmanlewis.com". Pathman-Lewis vaikuttaa olevan joku lakiasioihin perehtynyt konsultti? Sikäli paradoksiaalista.
Linkkien tarkastelu on hyvä ja terveellinen tapa aina ennen niiden klikkaamista, kun on pientäkään epäilystä linkin aitoudesta.

"directcommunication.com" on kuitenkin SE domain jonne linkki vie. Tämä saattaa olla ainoastaan mainosansa (jo linkin domainistakin päätellen) mutta on laadussaan äärimmäisen törkeä.
Mainosansat kalastelevat vain hittejä ja sikäli ovat vaarattomia MUTTA tällaisin keinon kalastellut hitit ovat roskaa ja asiakkaan huijaamista ja täysin väärä tapa ansaita elantonsa.
ÄLÄ siis klikkaa linkkejä edes uteliaisuuttasi vaan hävitä posti. Linkeissä on riski.

Jos epäilet, että FaceBook viestejäsi on lukematta, mene suoraan omalle FaceBook sivullesi tarkistamaan asia, sinne et tämän postin linkkien kautta edes pääse.

Tämä alla oleva kuva kertoo FaceBook-ansan toisesta tyylistä saada aikaan paniikkireaktio lukijassa. Kaikki linkit tästä e-mailista vievät "pialt.it" domainin PHP ohjelmatiedostoon eli aivan muualle kuin FaceBookkiin. Älä koskaan klikkaa tällaisen mailin linkkejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB