perjantai 17. heinäkuuta 2015

MUSTA LISTA SPÄMMEREISTÄ

Heitä kirjeet seuraavilta lähettäjiltä - suoraan roskikseen
Nämä seuraavat Spämmerit e-mail-nimellä/osoitteella ovat laajalti tunnettuja huijjareita ELI ÄLÄ lähetä näille henkilöille kirjeitä:

albert.liugi@yahoo.it ja saman miehen toinen osoite: albert.liugi@aol.com
Tämä henkilö kerää henkilötietoja erilaisilla "arvolähetys" -harhautuskirjeillä.

UNION FINANCE LTD:n nimellä (Union Finance Limited (UFL), a multi dimensional service oriented Finance Company) kerätään henkilötietoja vastaavilla tavoin osoitteeseen:
unionfinnancelinks@webadicta.org
Samoin toimii: Barrister Jerry Albert barristerjerry.albert@aol.com


Vuokraaja spämmeri Stella Kevin on vuokraavinaan sinulle asuntoa tai huonetta. Tämä huijjari käyttää myös vastaavien todellisten ammattialisten materiaaleja naruttaakseen sinut ansaan - stellakelvin43@yahoo.com

Samalla tyylillä toimii henkilö osoitteesta: anne@cityleases.info tässä on jo rekisteröidyn domainnimen hohtoa mutta sen ei tarvitse tarkoittaa laillista toimintaa missään tapauksessa. Myös tulee tiedostaa, että näennäinen osoite ei olekaan se osoite, johon viestisi lopulta lähtee.
Ja samaa yrittää spämmeri osoitteella: home.rental@aol.com

Varokaa myös AU par ansaa. Tämä henkilö saattaa esiintyä "Paediatric Doctor" tittelillä Lontoosta. Mm. nimellä Eric Shaw, pojan nimi on Donald. Osoiteeksi on mainittu 160 Chapter Road London UK,
ericshaw003@gmail.com

Vastaava AU pair ansa saattaa tulla myös henkilöltä: Mark Nicholas - marknicholas90@gmail.com Tarjottua työtä ei ole mutta rahat kelpaavat heille.

Piraattikauppiaana esiintyy spämmeri:
D. Anderson d. anderson@thearthomes.com

keira@new-knowledge.com  Ansaintaa mutta kenen pussiin? Linkki (joka aina on arveluttava, koska et voi olla varma mitä sen kautta koneellesi saat) vie mahdolliseen ansaan jossa kerätään vähintäänkin henkilötietoja tai lähetetään koneellesi virus?
Vastaavaa toimintaa eri nimellä suorittaa: juhani@my-merchandising.com

Henkilötietojen keräystä epämääräisiä liiketoimia varten suorittaa "Mega": info@spitamen.com. Paluuposti menisi kuitenkin ilmaisosoitteeseen: d.lucas88@aim.com
Ainakin AKTIAn nimellä on tullut pankkikorttitietohuijausyritys osoitteesta: taughtabc03@embarqmail.com
Seuraava verkkosivusto sisälsi PHP ohjelman jolla (ilmeisimmin) kalastettiin henkilötietoja. F-secure ilmoittaa sivun osoitteesta seuraavaa:
Harmful web site blocked (haitallinen verkkosivusto on estetty)
http://residence-coteaux.fr/
This web site has been reported as harmful.
We recommend that you do not visit this web site.
Rouva Ruth Ashenden yrittää myydä edullista lainaa, ilmeisesti kuitenkaan ei. Oikea LendFair Loans kertoo lainaprosentiksi 48%. Ashendenin spämmi tulee osoitteesta lendfair_loans@outlook.com
Warren Buffett tyrkyttää sitkeästi lahjoitusta ym. joiden varjolla hän haluaa yhteystietojasi. Siis selvä identiteettivarkausyritys. Email: warreneb30@aim.com hän käyttää muitakin ilmais e-mail-osoitteita.
UNION FINANCE LTD ja John Taylor, kuuluu samaan henkilötietokalastelijajoukkoon.
Tämä tietokaappari käyttää osoitteita: pauloalves@cm-santacruz.pt (Portugalilainen Santacruzin kunnallinen) ja unionfinnancelinks@webadicta.org (ilmaisosoite). Santacruzin osoite on todennäköisesti kaapattu.

harrowStephen23934@lytebringr.com lähetys-osoitteella tulee vaarallinen ZIP liiteansa. Kyseessä on "ikäänkuin" pankkimaksun hylkäys ja siinä on ZIP liitetiedosto jota ei tule avata.

TaylotSewit424@urbanprimitive.com lähettelee myös ZIP liitepommeja. Kyseessä saattaa olla sama henkilö kuin edellinen. Tämä oli "perutettu tilaus" jossa oli ZIP liite.


Vastaavia laajempia spämmerilistoja keräävät myös mm. seuraavat organisaatiot:
https://www.spamhaus.org/rokso/
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_spammers


http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx  (täällä voi tarkistaa spämmerin käyttämän IP osoitteen luotettavuus)




Suomenkielinen Wikipedia kertoo roskaposteista: https://fi.wikipedia.org/wiki/Roskaposti

Kerään tänne lisää listaa kun löydän näitä huijjareita. 
Yhteisenä nimittäjänä näille spämmereille ovat nuo ilmaissähköpostitilit joita he voivat generoida aina kun edellinen tili ilmestyy webin mustille listoille, joten kannattaa seurata myös näitä "huijjaustapoja". 
Olen kiitollinen jokaisesta lisäämästänne uudesta nimestä/emailosoitteesta ja toiminnan lyhytkuvauksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB