lauantai 23. tammikuuta 2016

WhatsApp VIRUS liikkui sähköposteissa vielä viime keväänä 2015

... ja saattaa liikkua edelleenkin. Olkaa varovaisia.
Varoitin tästä asasasta jo maaliskuussa 2014. http://vaarallinenweb.blogspot.fi/2014/03/videoansa.html

Panda Security.com kirjoitti aiheesta artikkelin "Virus in the name of WhatsApp! Now via email!"
Marta López •   August 21, 2015

Käännöslyhennelmä Panda securityn artikkelista:

"Você recebeu uma menssagem de voz… (" tai "Offline video mail")

Oletteko saanut tällaisen ilmoituksen ja ymmärtänyt sen tarkoittavan, että sinulla on ääniviesti (tai videoviesti) WhatsApp:issa? Asia ei ole kuitenkaan näin!

Jo toukokuussa varoitettiin tästä asiasta. Verkkorikolliset jatkavat edelleen hyökkäysyrityksiään sähköpostin mm. VhatsApp:in kautta. Kun kuvittelet lataavasi äänipostin koneelle, saatkin viruksen.

Kun klikkaat 'Visualizar " (tai Autoplay"), saat haittaohjelman tai pahimmassa tapauksessa useita haittaohjelmia tietokoneeseen. Mm. sellaisia jotka voivat siepata tiedostoja, lamaannuttaa tietokoneen tai tuottaa mitä tahansa ei toivottuja toimia koneellasi.

Joten, kun nyt tiedät ... Älä avaa, epäile, ja katsele tarkkaan mistä e-maili on tullut. Jos viesti on tullut muualta kuin WhatsApp:in lähettämänä, se on virusviesti. Jos sinulla on pienikin epäilys viestin oikeellisuudesta, heitä se suoraan roskakoriin!
Jos viestissä lukee lähettäjän nimi, ota yhteys lähettäjään puhelimella tai erillisellä sähköpostiviestillä osoitteeseen, jonka tiedät varmasti olevan hänen.
WhatsApp ei lähetä ilmoituksia odottelevista ääniviesteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB