keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Melatoniina lompakollesi

Tämä ansaposti kuuluu edellisten joukkoon. Lähdekoodissa oli jälleen Asus-spämmi jäänteenä eli on saman konnan viritelmä. Nyt myydään melatoniinia jota tuskin tulet saamaan muussa kuin koneesi tainnuttavan viruksen muodossa tai sitten henkilötietosi kalastetaan seuraavaan huijjaukseen pankkitilisi tyhjentämiseksi.
Suomalainen lähettäjänimi ei takaa, että posti on Suomesta. Lähettäjänimeksi voi laittaa mitä tahansa. Kirjeen koodissa esiintyvä domannimi: "cmailsmtp1.com":illa on panamalainen omistaja ja domaanimi on peräisin Liettuasta. Samoin koodissa esiintyvä "mailersend.net" on Panamasta.  Domannimet on luokiteltu 57%  ja 47% turvattomaksi eli viittaa sen spämmäyskäyttöön.
Nämä tekstisisällöt on yleensä kaapattu jonkun liikkeen mainoksista joten suomenkieli ei ole tuottanut vaikeuksia.

Lähettäjäosoite "onmicrosoft.com" on Microsoftin palvelu jota käytetään hyvin paljon roskapostitarkoituksiin ja jonka takana voi säilyä "tuntemattomana".  Lue varoitus:  https://www.onlinethreatalerts.com/article/2015/9/22/beware-of-malicious-and-spam-emails-from-onmicrosoft-com-microsoft-office-365/

Tuo mainoksen alalaidassa oleva väripalkki on tunnusomainen näille huijjauksille ja tämän tyyppisiä mainoksia kannattaa varoa tämän toistuvan ulkoasunkin perusteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB