torstai 8. helmikuuta 2018

Raha ei saavu koskaan gmaililla

JOS sinulle saapuvassa "pankilta" tulevassa, tai mistä tahansa "kunnioitettavan" yrityksen nimellä saapuvassa sähköpostissa mikä tahansa viestin lähettäjänä tai reply-vastaanottajana on gmail - tili, kyseessä on huijjaus.
Lähettäjän osoite saattaa olla joko anastettu tai posti saattaa tulla hakkeroidulta koneelta mutta vastaanottaja (reply) menee huijjarille. ÄLÄKÄ koske mihinkään linkkeihin tai liitteisiin tällaisessa postissa.

Kirjeen tulopolun voit tarkistaa avaamalla e-mailin lähdekoodi kuvan osoittamalla tavalla (FireFox selain). Lähdekoodista näkee runsaasti tietoa, mistä päin maailmaa kirje on saapunut ja minne mahdolliset linkit olisivat menossa. Tuossa alinna olevassa kuvakaappauksessa koodista, on näkyvissä kaksi välityspalvelinosoitetta USA:sta (ei siis UK:sta lainkaan). Toisen (pacific-for-less.com) omistaa Bizwala niminen yritys joka välittää bittirahaa ja company.com:in (Social Network & Resource Hub for Small Business) omistaa USA:lainen firma. Myös  lähetysosoite: Received: from mail.blockbusters.co.uk on putkifirman osoite UK:ssa. "offering Trading Standards-approved plumbing and drainage services" ja lähettäjän osoite <toto2@toto.company.com> on rekisteröity saman nimisen yrityksen nimiin USA:ssa. Vaikuttaisi siltä, että putkifirman postipalvelin olisi hakkeroitu ja lähettäjän osoite anastettu verkosta.
. Ikäänkuin luotettavien firmojen nimissä toimitaan MUTTA vastausosoite: Reply-To: <anibalm472@gmail.com>, kertoo, että asialla eivät ole kunnialliset firmat, eikä suinkaan pankki, vaan huijjari. Yritysnimien eri toimialat jo sinällään herättävät aiheelisia epäilyksiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB