keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Puhelinterrorismia

Pari yötä takaperin lankapuhelin soi useampaan kertaan. EN vaivautunut vastaamaan, koska kello oli n. puoli kaksi. Sama soittelu jatkui pitkin päivää. Numero oli erittäin merkillinen 001400 joten vedin töpselit seinästä. Puhelinlinja on ainoastaan dataliikennettä varten ja puhelin on ainoastaan varapuhelin jos kännyt sippaavat jostain syystä. Näitä puheliterroristeja on liikkunut aiemminkin. Heillä on erilaisia juonia saada vastaajat lankaan. Yksi juoni on puhelun katkaiseminen jotta "asiakas" soittaisi vastaussoiton tähän numeroon jossa sitten tikittää "palvelupuhelin maksu".
Toinen ansa on puhelinmyyjä joka solkkaa joko epämääräistä suomea tai englantia ja JOS sanot missään kohtaan "kyllä" olipa kysymys mikä tahansa, saatat saada laskun jostakin merkillisestä tehdystä sopimuksesta. Puhelu kannattaa lopettaa lyhyeen.

Varoitus pähkinänkuoressa: jos kuulet lauseen "Can you hear me?" sulje heti puhelin. Vastaamalla "Yes" sitoudut maksumieheksi äänitettyyn "liiketoimeen". Älä myöskään anna puhelinnumeroasi, tai muita henkilötietojasi, näille verkkokyselijöille, tai soittajille, koskaan.

Puhelimessa EI ole syytä tehdä mitään sopimuksia, edes suomalaisten puhelinmyyjien kanssa. Jos myyntikohteesta ei saa kirjallista tarjousta e-maililla, ei kauppaa kannata tehdä lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB