maanantai 8. huhtikuuta 2019

Auttaako Kyberturvallisuuskeskus?

Lähetin ilmiannon näistä pankin kirjautumistietojen urkinnasta Kyberturvallisuuskeskukseen.
Ehdotin myös kohtuullisen yksinkertaisesti toteutettavissaolevaa toimenpidettä, jolla tämä urkinta saataisiin loppumaan. Kyseessä on pankkiturvallisuus joten voisin kuvitella sen kiinnostavan myös pankkeja.
Odotellaan, mitä sieltä vastataan.

Jokainen voi lähettää keskukseen ilmiannon verkkorikollisista osoitteessa:
https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/ota-yhteytta/asioi-kanssamme

-----------------------------VASTAUS----------------------------------

Hei, Kiitos yhteydenotostanne ja vihjeistänne. Haluamme myös jatkossa ottaa vastaan vinkkejä kalastelusivuista. Meillä ei valitettavasti ole resursseja kehittää, rakentaa ja jakaa mainitsemasi kaltaisia botteja. Mikäli teillä on mielenkiintoa kehittää vastaavia tuotteita, niin suosittelemme teitä olemaan yhteydessä ohjelmistokehittäjiin. Erilaisten virustorjuntaohjelmistojen yhteydessä on usein erilaisia antiphishing-toimintoja, jotka varoittavat käyttäjää haitallisista sivustoista. Samanlaisia toimintoja löytyy myös useista sähköpostipalveluntarjoajien palveluista, joilla yritetään estää tällaisten viestien hyökkäysten onnistuminen.

-- Ystävällisin terveisin, Päivystäjä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom Kyberturvallisuuskeskus cert@traficom.fi P. 029 539 5000 Dynamicum, Erik Palméninaukio 1, 00560 Helsinki PL 320, 00059 TRAFICOM www.traficom.fi, www.kyberturvallisuuskeskus.fi
 
-----------------------------------------------------------------------------
 
Toivottavat vaan onnea jatkoon, eli koittakaa selvitä.
Vastaus ei tuonnut minulle mitään uutta mutta tovottavasti se auttaa jotakuta muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB