perjantai 12. huhtikuuta 2019

SELAIN KÄYTTÄJÄKYSELYANSA GOOGLE-LINKISTÄ

Todella kiero FIREFOX selain ansa. Vastaavia kyselyitä on tullut ihmisille myös sähköpostitse, sekä uskottavasti jokaisella valtaselaimelle räätälöitynä. Varoituksia näistä löytyy verkosta. Kaappasin kuvat jokaisesta selainnäytöstä. Punainen pallo vilkkuu selaimen yläpalkissa varoituksen merkiksi.

Tämä ansasivu ilmestyi Google haun tuloksena saapunutta linkkiä klikkaamalla. Haku oli osoitettu aivan muunlaiseen sisältöön. Joukkoon oli vain saatu indeksoimalla tämä ansasivu.
Ponnahdusikkuna ohittaa selaimen ponnahdusikkunaeston ja sivun lähdekoodiin ei pääse käsiksi. Sivulla "ikäänkuin" olevat linkit eivät toimi, eli sivut ovat kuvia jotka vievät klikkaajan tuolle henkilötietokalastelusivulle ja mahdolliseen "pakkotilaukseen" ja rahanmenoon, kuten esimerkkitekstissä kerrotaan. JOS olet erehtynyt jo "tilaamaan" olemattoman laitteen, ja saat laskun mutta et laitetta, ilmoita tapaus poliisille petoksena. Nimi "fakefielt" muodossa "fake field"on suoraan käännettynä "valepelto". Satoa kerätään rikollisin keinoin.


Nimimerkki "Pulassako" kirjoittaa https://www.laki24.fi/aihe/65767/ vastaavasta e-mail kokemuksestaan:
"Firefoxilta tuli käyttäjäkysely jossa luvattiin älypuhelin 7 euron hintaan. Kerkesin täyttää kyselyä johon laitoin nimeni ja osoitteeni/ sähköpostiosoitteeni.Vastasin myös esitettyihin kysymyksiin. Sitten kun pyysivät maksua pankkikortilla hälyytyskellot alkoi soida ja en syöttänyt pankkitunnuksiani. Sähköpostiin tuli ilmoitus, että ett täyttänyt loppuun asti voimmeko auttaa maksun suhteen. Vastasin että en halua sitoutua mihinkään ja perun koko asian. Sieltä tuli vastaus Laura Pietilä nimiseltä henkilöltä (varmaan tekaistu nimi) että on viikon lomilla ja sen jälkeen ei heihin saa yhteyttä. Nyt tuli sähköpostiin 47 euron lasku fakefielt finance nimiseltä \”firmalta\”. Mitään puhelinta ei ole eikä mitään ole toimitettu mulle. Uhkaavat jos laskua ei makseta aina 10 euron korotuksilla. Siis en antanut pankkitunnuksia oonko nyt pulassa? Googletin tuon ja joku oli tilannut ja maksanut, eikä puhelinta ollut tullut silti he veloittivat joka kuukausi tililtä 49 euroa. Mitä pitäs tehdä, ett pääsee eroon tuosta?"


Ensimmäiseksi ilmestyy ponnahdusikkuna jonka tullessa kuuluu "kilahdus".  Sulje ikkuna "Esc" näppäimellä, EI saa koskea linkkiin, eikä edes ikkunaan. Voit myös peruuttaa selaimen nuolesta MUTTA, katso pari kuvaa alempaa, mitä silloin tapahtuu.

Kun ikkuna sulkeutuu ilemstyy tämänkaltainen sivu joka häämötti jo ponnarin alla. ÄLÄ koske linkkeihin täälläkään.

Kun peruuttaa selaimella pois tuosta edelliseltä sivulta tulee sivun "reload" pyyntö ja ilmestyy tällainen sivu jossa on "muka" onnellisten asiakkaiden kuvia ja tekstejä. Nyt sivu ilmestyy Googlen logolla varustettuna. Yksikään muu linkki kuin kuvassa olevat palkit (joita en kokeillut, joten koko kuva saattaa olla linkki)  ei sivulla toimi, eli tämä sivu on kokonaan on kuva. ÄLÄ koske linkkeihin, vaan sulje selainikkuna. Näin säästyt suuremmilta ikävyyksiltä.

Linkit vievät osoitteeseen:
"http://competition9662.sundaylife35.agency/5008654726/?u=4xfkaeg&o=8mrpkza&t=slayer&f=1"
"slayer" tarkoittaa tappajaa, murhaajaa, eli nimi on tässäkin tapauksessa enne.

sundaylife35.agency domannimen omistajatiedot on kaikki peitetty. Com on merkitty USA:an kuten pitää ja osavaltio on AZ (Arizoona), siinä kaikki teito mitä huijjarista löytyy + Chromesta lisää.

Chrome varoittaa:
Tämänhetkinen tila
warning Tämä sivusto ei ole turvallinen.
Sivusto sundaylife35.agency sisältää haitallista sisältöä, esimerkiksi sivuja, jotka
  • yrittävät huijata kävijän jakamaan henkilökohtaista tietoa tai lataamaan ohjelmia
Olen lähettänyt Googlelle tiedon tästä hakkerista mutta mitään ei ilmoituksen vaiheilta ole kuulunut.
Tämä on todella kavala ja vaikeasti havaittava ansa. MUTTA joka kerta, kun hakukoneen linkistä aukeaa sen tekstiä vastaamaton ikkuna tai sivu, kannattaa olla varovainen ja mieluummin sulkea se.
EDELLISEN KERRAN varoitin vastaavasta tilanteesta viime helmikuussa: https://vaarallinenweb.blogspot.com/2019/02/ansalinkki-google-haussa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB