tiistai 19. marraskuuta 2019

2 euron Moccamaster Panamasta

Omalaatuinen ansa. Otsakkeesta ja kirjeen kuvasta selviää, että tyrkyllä olisi 2 euron Moccamaster keitin. Jokainen ymmärtää toki, että tällainen ei ole totta MUTTA selvitin aikani kuluksi mistä tässä ansassa oikein on kysymys.

Kirje tulee Panamasta, spämmereiden kultamaasta, osoitteesta: wmVauHBn@da9desma9oti.com
Postin lähettäneen koneen IP viittaa Puolaan. Linkkiosoite, joka kuitenkaan ei näytä olevan tyhjässä kirjeessä vaan siinä olleessa kuvassa (kirjekentässä oli kuva joiden näytön olen kieltänyt selaimessani  turvallisuussyistä). Linkki veisi domain osoitteeseen jolla on 69 älyttömän nimistä alidomannimeä. Kirjeessä oli myös järjetön "reply" osoite, joka ei ole todellinen emailosoite lainkaan. Minne se sitten veisi vai veisikö minnekään? Linkin domainnimi viittaa  spämmeripostitoimistoon ilmaispalvelimella. Linkki olisi vienyt tietokantaan joka on aina vaarallinen osoite.

Ei kuulosta kovin luotettavalta Moccamaster kauppiaalta.

Ansa toimii ilmeisellä uteliaisuus-periaatteella, eli joku onneton klikkaa kuvan osoitteeseen ja saa mitä? Vähintäänkin itselleen pitkäaikaisen kiusan ja henkilötietovarkausyrityksen, tai jopa viruksen.
Laitteen tilaamiseksi ja maksamiseksi sinun on luovutettava huijjarille henkilötietojasi jonka jälkeen niitä voidaan käyttää edelleen rikollisiin tarkoituksiin, esimerkiksi huijjari voi tilailla tiedoillasi erilaisia tuotteita verkosta.

Moccamasteria et tule koskaan saamaan, mutta se 2 eurokin huijjarille kyllä kelpaa. Kenties sen lisäksi sinulta laskutetaan keksittyjä postituskiluja ja käsittelymaksuja.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB