perjantai 8. marraskuuta 2019

Laskutusansa liitepommilla

Näitä valelaskuja saapuu silloin tällöin. Liitettä ei missään tapauksessa saa avata jos sinulla tai firmallasi ei ole ollut mitään tekemistä kyseisen yrityksen kanssa. Asia kannattaa tarkistaa huolellisesti, koska tämä kirje on ainakin 100% liiteansa ja JOS lasku on vaaraton tiedosto, lasku on tekaistu. Virustarkistukseni tuhosi tämän liitteenä olevan DOC tiedoston (INVOICE 2066006888.doc) vaarallisena. Huolehdi, että virustorjuntasi on kunnossa.

Vastaavia yrityksiä tehdään jatkuvasti ja varsinkin yhdistykset ovat kohteena, koska niissä saattavat vastuuasiat olla retuperällä ja kukaan ei oikeasti tiedä mitä on tilattu ja kuka tilaaja on ollut. Asiaa selvitelläkseen onneton vastaanottaja avaa POMMI-liitteen ja saa pahimmassa tapauksessa koneelleen haitallisen viruksen, tai maksaa erehdyksessä tyhjästä verkkorikolliselle. 

Rahastonhoitaja tai pankkiasioiden hoitajan on syytä selvittää mahdolliset tilaukset laskuttavalta yritykseltä. Mieluummin tarkistus tehdään vaikkapa suoraan puhelimitse jos sellaiseen tarvetta nähdään. Tässä tapauksessa peitteenä käytetty "Hotch" niminen firma oli ilmeisen syytön ja ulkopuolinen. Sen domannimeä ja yritysnimeä oli ainoastaan käytetty rikoksen peitteenä.

Viestin lähdekoodi kertoo, että lähettäjä on eri, kuin mitä lähettäjän avoimena oleva osoite. Kirje ei ole tullut itävaltalaiselta vaan kreikkalaiselta firmalta. Tämä :"webmail.eyeland.gr" esiintyy useassa spämmikirjeessä todellisena postittajana.

(Tämä rivi kertoo, että osoite on peilattu - ei aito) 
(envelope-from office@hotech.at)

(Tämä rivi kertoo, että todellinen lähettäjä on "eyeland.gr") 
Received: from webmail.eyeland.gr (localhost.localdomain [127.0.0.1])
 
----------------------e-mail KIRJE-------------------------------
 
FYI
 
 
 Tel.:0732 6989-8414
 Mail:
 office@hotech.at
 
 Web:
 www.hotech.at 
 
(ja liitteenä oli viruksen sisältänyt DOC tiedosto nimellä 
"INVOICE 2066006888.doc") 
------------------------------------------------------------------ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB