lauantai 13. marraskuuta 2021

Mielenkiintoista tietoa tämän blogin vierailuista

Suurin asiakasmäärä (vierailijat) tulevat Suomesta, joka ei liene ylltättävää mutta seuraavaksi eniten, lähes saman verran, saapuu Intiasta. Miksi ihmeessä?
USA on seuraavana suurena asiakasryhmänä. Sen sijoitus vaihtelee tuolla suurimman ja toiseksi suurimman paikkeilla mutta tällä hetkellä se on kolmantena.
USAn mielenkiinto ei ole ihme, koska siellä nämä ansapostit ovat ruurin siesa ja tietoa etsitään ympäri maailmaa. Selainten käännösohjelmat alkavat olla jo sen verran hyviä, että kaiketi pääasiat selviävät. Kaunokirjallisuuttahan tämä ei ole.

Myös yksi mielenkiintoinen piirre lukijoiden puolelta, ovat Unix käyttäjät, joita on tällä hetkellä erittäin suuri osa. Se tarkoittaa yleensä firmojen ja julkishallinnon koneita. Näiden osuus selittyy verkkouhkien kartoittajina. Näiden toimijoiden on oltava ajan tasalla verkossa kiertävistä "uhkaposteista", joita viattomiltakin vaikuttavissa haittaposteissa saattaa olla piilossa. Mm. tuo Twitterin osoitteen lyhennesalaus on vakava turvallisuusuhka, koska rikollisen palvelin jää piiloon.

Verkosta löytyy ohjelmakoodi, jolla kuulemma pystyisi salauksen purkamaan. Odottelen mielenkiinnolla, kuka avaa palvelun tähän tarkoitukseen, vai pelätäänkö Twitteriä mahdollisen oikeusloukkauksen varjolla? Tehtävähän kuuluisi ilman muuta Twitterille itselleen, mutta vaikuttaa siltä, että heitä ei verkkorikollisten kiini saaminen isommin kiinnosta. Olen lähettänyt heille usemman kerran näitä kirjeitä, osoittaakseni, kuinka vaarallista on estää piilolinkin purkaminen.


.


2 kommenttia:

  1. Onko eri käyttisten prosenttiosuudet samanlaisia joka maassa?

    Lasketaanko tässä kaikki *nix käyttäjät samaan ryhmään?

    Vähitellen Windowsin "parantuessa???" yhä useampi kotikäyttäjäkin jyrää sen ja asentaa tilalle jotain turvallisempaa. Itse käytän Windowsia vain pakon edessä, silloinkin suljetussa ympäristössä, ilman verkkoyhteyttä. Joskus olen törmännyt jopa julkisissa palveluissa ongelmiin kun ladattava dokumentti on tehty uusimmalla Microsoft Wordillä, eikä mikään muu softa osaa aukaista.

    Tämä vierailija/kommentoija on Suomesta, käyttää Ubuntu 18.04 ja Firefox 94.0

    VastaaPoista
  2. Tuota Linux-Unix ym. jakaumaa kysyttiin. Raportti kertoo (kaikki rekisteröidyt): Windows 1310, Macintosh 152, Unix 36, Android 27, Linux 19, iPhone 18, iPad 4, Android-10 1.
    Tällä kertaa tuo Windows osuus on poikkeuksellisen suuri. Lieneekö hakkeri ollut liikenteesä? Ryntäys näyttää tuleen Ruotsista (tai Ruotsin kautta). Tosin ei tuo 1300 käyntiä ole mikään määrä hakkerille, joka käyttää bottia. Minulla on ollut oppilaitospartneri Ruotsista, joten saattaa olla oppilaitakin? USA:sta näyttäisi saapuneen ainoastan 207 vierailijaa. Myös Italiasta saapui jossain vaiheessa runsaasti kävijöitä. Sinne on ollut, samoin projektityhteys muutamaankin instanssiin ja oppilaitokseen. Seuraannevat Suomen "virus"-tilannetta?

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB