perjantai 25. helmikuuta 2022

Uusi roskapostitustyyli

Vanha vitsi mutta ihan uudet kujeet. 

"Kisatverkossa" nimissä (eri osotteesta, mutta venäläiseltä palvelimelta, Moskovan alueelta) on tullut aikaisemminkin huijauspostia mutta tässä on ihan uusi tyyli. Jos kirjettä katsoo tekstitilassa (ei siis HTML-muodossa) ilmestyy kirjeen aluksi (sata sivua A4 10 pisteen tekstillä) omaa sähköpostiosoitettasi. Liekö vain robotin koodausvika? Vai lannistetaanko virustorjuntaa?
Lähetysosoite on tällä kertaa Islantiin rekisteröity osoite "fastdubs.com",  joka on verkon turvaluokituksissa luokiteltu roskapostittajaksi. Itse luokittelisin osoitteen vaaralliseksi.
Usein lievempi luokitus tarkoittaa ainoastaan, että välittömästi osoitteesta ei saavu virusta mutta osoite saattaa avata koneellesi tietojenurkintalomakkeen, johon tietoja syöttämällä tulet saamaan erilaisia laskuja verkko-ostoksista ja palvelumaksuista. TAI sitten saat linkin virukseen, kuten edellisessä Bloggeriin vievässä roskapostin osoitteessa mahdollisesti tapahtuu. Venäjä kerää nyt verkosta orjakoneita kyberhyökkäykseen Ukrainaa vastaan. Miksei myös valmistelisi, siinä ohessa, Suomen verkkopalvelujen tukkimista?

HTML tilassa kirje näyttää tältä


 

Tekstitilassa kirjeen alku näyttää tältä. Olen piilottanut mustan palkin taakse sähköpostiosoitteeni, vaikka tämä osoite toki on levinnyt  laajasti spämmereiden käyttöön Netin alkuvuosista alkaen.
Osoitettani on todella järkyttävä määrä tuossa alussa. 640 kpl pikaisesti laskettuna. Osoittet on koodattu "näkymättömäksi" HTML-muodossa. Venäjän trollit yrittää kovasti.

 

Kaksi aikaisempaa "Kisat verkossa" -huijauskirjettä on analysoitu tässä Blogissa:
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/02/alkaa-missaan-tapauksessa-osallistuko.html
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2020/05/kuluttajakysely-huijaus.html

 Varsinkin nyt, Venäjän sotiessa Ukrainassa, on syytä varoa kaikkea epämääräistä postia. Kyberhyökkäys tarvitsee orjakoneita ja niitä saadaan asentamalla yksityishenkilöiden laitteisiin virus. ÄLÄ SIIS KLIKKAILE näiden voitto, lahjoitus, perintö, edullisten tarjousten, ilmaisnäytteiden ym. kirjeiden linkkejä.

 

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB