sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Tavaton paritusansa

Tämän tyyppistä roskapostiansaa en ole aikaisemmin tavannut. Liekö ohittanut sitten sen huolimattomuuksissani? Kirje on lähetetty ranskalaiselta palvelinkoneelta jolle on kirjattu 7 spämmeritoimijaa. Aika paljon on yritystä.

Tässä kirjeessä on yläreunassa teksti: "To VIEW PHOTO THAT WAS SENT TO YOU please add sender to your contacts or move this email to Primary inbox".
Konekäännös: "NÄHDÄKSESI SINULLE LÄHETETTY KUVA lisää lähettäjä yhteystietoihisi tai siirtämällä tämä sähköposti ensisijaiseen postilaatikkoon".
NÄIN EI KANNATA TEHDÄ. Kirjeessä ei ollut liitekuvaa, vain kaksi kuvituskuvaa, jotka estin. Samoin kirjeessä oli tekstiä, joka oli liitetty kuvina. Miksi sitten ehdotetaan kirjeen siirtämistä ensisijaiseen postilaatikkoosi? Roskaposti menee hyvin usein roskapostikansioon (mihin se kuuluu) ÄLÄ missään tapauksessa siirrä sitä sieltä muualle, vaan tyhjennä roskakori. ÄLÄKÄ missään tapauksessa myöskään liitä lähettäjää kontakteihisi.

Spämmerit käyttävät kuvia useammastakin syystä. Paljaalla pinnalla houkuttelemisen lisäksi, yksi tärkein syy on paljastaa, että vastaanottajan postiosoite on toiminnassa, jolloin siihen voi lähettää lisää roskapostia. Toinen syy on, lähettää kuvien tai videoiden mukana viruksia esimerkiksi "viewer"-ohjelmien muodossa. Kuvatiedoston/videotiedoston, voi myös valjastaa suoraan virukseksi, jolloinka selaimesi ei sitä osaa esittää ja kehoittaa sinun etsimään verkosta ohjelman joka siihen pystyy. Pahimmassa tapauksessa se ohjelma on virus, tai ohjelma, joka pystyy käynnistämään viruksen tuosta kuva/video-tiedostosta.

--------------------------------------------KIRJE----------------------------------------

Nämä kirjeet saapuvat osoitteesta "mail.sendingsup(.)com" ja linkit johtavat osoitteeseen:
"lmb.mail.sendingsup(.)com". Rinnakkaisdomainina mainitaan verkossa myös: "hornyandnaughty(.)com". Kaikki johtaa "pornograafiseen" sisältöön ja sen mukana tuomiin huijausyrityksiin, kuten henkilötietojen kalastelu ja olemattomien palveluiden laskutus.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB