lauantai 15. huhtikuuta 2023

FI ei aina takaa turvallisuutta

Laitan tähän linkin Petteri Järvisen varoittavaan kolumniin: "Varasin osoitteen nordea-pankki.fi – kukaan ei kysellyt mitään"

 

https://www.tivi.fi/blogit/varasin-osoitteen-nordea-pankkifi-kukaan-ei-kysellyt-mitaan/3b3cabb8-52cc-4fc3-8743-ee4eb381cf3f


Internet on vaarallinen ympäristö. Pakko sitä on käyttää kun epävirtuaalisesta tosimaailmasta ei enää palvelua saa. Varovainen täytyy silti olla. Kaikkiin hakukoneen antamiin tuloksiin ei kannata luottaa.



3 kommenttia:

  1. Hakukoneiden tuloksissa on runsaasti vaarallisia linkkejä. Rikolliset osaavat indeksoida "ansamainoksensa" löytymään hakujen kärkipäässä.
    Tästä syystä, kuten kirjoittaja mainitsee, verkkohaun kautta ei ole syytä edetä kirjautumista edellyttäville sivuille. AIheesta aikaisempi varoittava esimerkki:
    https://vaarallinenweb.blogspot.com/search?q=Google+haku
    Sekä myös kirjoitus samasta aiheesta:
    https://vaarallinenweb.blogspot.com/2019/02/ansalinkki-google-haussa.html

    VastaaPoista
  2. Kommenteissa linkit eivät aktivoidu joten (copy/kopioi) maalaa linkki -> CTRL+C -> vie kohdistin selaimen osoitekenttään -> CNTRL 0+ V (paste/liitä)

    VastaaPoista
  3. Veikkaan, että kommenteissa linkit on estetty turvallisuussyistä. Jos vaikka robotti tulee kommentoimaan, etkä vaadi erikseen hyväksyntää. Siinä olisi piru irti.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB