keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

S-PANKIN NIMISSÄ PUHELINNUMERON ANASTUS

Näitä pankkien nimillä saapuvia huijauksia saapuu nyt runsaasti. Kaikki tähtäävät henkilötietojen ja pankkitietojen varastamiseen. Linkkeihin EI SAA KOSKEA! Puhelinnumeroa käytetään pankkivarmennuksiin. Utelulomakkeella kysellään muutkin pankkitietosi ja pyydetään kirjautumaan tilillesi. Näin juuri pankkitilejä tyhjennetään.

Tämä kirje ei tule S-Pankista, vaan huijarin kehtittelemästä valeosoitteesta "S-Pankki@Suomi(.)com" osoitteesta, joka on lähetetty saksalaiselta koneelta. Suomi(.)com on reksiteröity USA Arizonaan.

Linkki ei vie S-Pankkiin vaan huijarin käyttämälle koneelle: https://thehomeasset(.)com/d912ns.php/?dm9210nq/, joka on rekisteröity USA:an.

-----------------------------KIRJE-------------------------------



1 kommentti:

  1. Tietysti meistä jokainen tekee pianovihreitä joskus, mutta samassa viestissä suma. Suomen kielen taivutusmuodot ovat virheansa.

    Otsikossa ja viestissä: "Tällä hetkellä S-Panki-tiliisi"

    Viestissä myös: "rajoittamaan pääsyä S-Panki-tilillesi", "Ystävällisin terveisin, S-Panki"

    Lopussa näkyvässä osoitelähteessä näkyy oikea "S-Pankki" kahdella k-kirjaimella. Tullut kai copypastella esimerkiksi jostain pankin nettisivulta.

    Varsinkaan pyytämättä tulevia, yllättäviä sähköpostilinkkejä EI PIDÄ käyttää "käyttäjätunnusten vahvistamiseen". HUIJARI asentaa älypuhelimelleen S-Pankin mobiilisovelluksen. Sen käyttöönotossa tarvitsee muistaakseni vain kerran antaa käyttäjätunnus sekä yksi numero tunnuslukutaulukosta ja tekstiviestivahvistuskoodi. Tämän jälkeen HUIJARI pystyy omalla puhelimella tekemään tilisiirtoja, ostoksia verkkokaupoista. Huomaat sitten tyhjät tilit kun perinteinen fyysinen maksukortti ei enää kelpaa kaupan kassalla.

    Tunnusten luovutustapauksissa on PANKKI HARVOIN KORVAUSVELVOLLINEN. Varomattomuus katsotaan asiakkaan omaksi huolimattomuudeksi.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB