maanantai 18. syyskuuta 2023

Venäläisten hakkereiden palvelunestohyökkäys

MTV UUTISET (mtvuutiset.fi) kertoo, että  venäläiset hakkerit ovat ilmoittaneet tänään tehneensä palvelunestohyökkäyksen seuraavien toimijoiden palveluihin: "Ryhmä väittää tehneensä palvelunestohyökkäyksiä muun muassa VR:ää, Traficomia, ExpressBussia ja Saimaan risteilyjä vastaan." Testasin nuo palvelut ja kaikki toimivat erinomaisesti tänään 18.9.2023 klo 22:16.

MTV UUTISTEN sivulla on hakkereiden pullisteluteksti:
"Suomalaiset, pitäkää mielessä, että Naton kanssa yhteistyön tekeminen ei ole koskaan tuottava ratkaisu ja se johtaa aina väistämättömiin tappioihin. Tänään me vierailimme Suomen liikennesektorin luona, hakkeriryhmä kirjoittaa Telegram-viestipalvelussa."
Artikkelin suora osoite on: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venalainen-hakkeriryhma-vaittaa-hyokanneensa-suomeen-nama-sivut-kohteena/8781016

Tällaiset pullistelut ovat tyypillistä putinilaista öykkäröintiä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että jokaiseen epämääräiseltä vaikuttavaan e-mailiin tai muuhun sosiaalisen median palvelun yhteydenottoon (viestiin/kirjeeseen) on syytä suhtautua ennakkoluuloisesti. Palvelunestohyökkäys tarvitsee orjakoneita, joita se saa petkuttamalla ihmiset klikkailemaan vaarallisiin linkkeihin roskapostikampanjoissaan.
Varomattomalla nettikäytöksellä tuette Venäjän sotatoimia ja menetätte rahanne.

Olen listannut ja kuvaillut ison joukon venäläisten trollien yritelmiä tähän blogiin.
Tässä kirjoituksessa näkyy hyökkäysviestien tyypillisiä osoitteita:
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2023/08/massiivinen-hyokkays-venajalta.html

Trollien huijauskirjeitä on hyvin erilaisilla sisällöillä mutta nuo seurusteluansat ovat ilmeisesti kaikista toimivimmat, koska niitä saapuu jatkuvasti ja paljon.
Blogistani voit hakea kuvailtuja trolliviestejä hakusanalla "venäjä" tai "venäjältä". Hakukenttä on vasemmalla ylhäällä. Kun olet kirjoittanut hakusanan, klikkaa suurennuslasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB