torstai 16. marraskuuta 2023

CASIO DATING ANSA

Jälleen on menossa jättimäinen deittailu-spämmäys (roskapostitus). Samankaltaisia kirjeitä saapuu useita päivässä. Tämä kirje on saapunut Gabonista, eikä tällaista deittailusivustoa löydy verkosta. TÄMÄ JA VASTAAVAT KIRJEET OVAT ANSOJA.
Kuvassa (vaikka on useita klikattavia kohtia) ei ole kuin yksi linkki joka vie yhteen ja samaan huijarin osoitteeseen. Kauniit naisenkuvat (houkutuslinnut) ovat suurimmilta osin avatar-tyyppisiä 3D tuotoksia. Osa kuvista saattaa olla varastettu muualta netistä. Missään tapauksessa näitä naisia et tule koskaan tapaamaan edes verkossa. Koska kyseessä ei ole todellinen deittailusivusto, keskustelun hoitaa robotti.
Jos annat "kirjautumisen varjolla" henkilötietojasi, tulet olemaan vaikeuksissa.
Kuvan mukana oleva liite saattaa olla myös virus, ÄLÄ AVAA liitettä.


Tällä spämmillä ei ole mitään tekemistä Casio kellojen, eikä minkään muunkaan laillisen toiminnan kanssa. Kyseessä on puhdas huijausyritys massapostituksena. En ole varmaankaan kovasti väärässä, jos veikkaan, että tämänkin massapostituksen takana häärää tuttu trolliarmeija tekaistune sähköposti- ja domainnimineen. Domainnimirekisterissä kaikki vastuuhenkilöiden tiedot on piiloitettu. "theusedmachine(.)com" on ilmeisesti hakkeroitu kone. Alla toinen esimerkki samasta spämmierästä. Tässäkin tapauksessa kuva on selkeästi 3D tuotos. Kirje oli lähetetty Brasiliasta tekaistusta tai varastetusta osoitteesta ja siinä on myös liite.
Kaikki tunnusmerkit viittaavat organisoituun toimintaan, eli Venäjän trollitehtaalle.
Olen varottanut näistä venäläisistä "dating" (seuranhaku) kampanjoista aikaisemminkin. Tämä on osa kyber-sotaa, jolla kaapataan ykstityistä konemassaa palvelunestohyökkäyksiin.
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2023/11/venalaista-postia-saapuu-solkenaan.html




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB