sunnuntai 12. marraskuuta 2023

TikTok ANSA

Sosiaalisen median alustat ovat piukkanaan huijausyrityksiä.
Jokaiseen yhteydenottoehdotukseen on syytä suhtautua järkevästi, eli EI ole järkevää koskea tämän laisen kirjeen linkkeihin. En itse edes ole TikTokissa.
Tämäkin kirje oli suodatettu roskapostiin ja aivan aiheesta.
Konegeneroitu ilmaissähköpostiosoite on ensimmäinen varoitus. Tekaistut nimimerkit kuvassa on peitetty vahinkojen välttämiseksi. Kirje saapui 11.11.23 valeosoitteella "ohmarafisao@hotmail(.)com".
Kryptatun linkin tarkistus osoittaa kirjeessä olevan linkin olevan VAARALLINEN useamman virustorjuntayrityksen mukaan.

-----------------------------------KIRJE---------------------------------

Tämä ansakirje saapui myös tänään (16.11.) ihan samoin tekstein valeosoitteella "mohaneescbarz@hotmail(.)com", eli "30 minuutissa" oli tullut nämä samat "uudet jäsenet". Tämä kertoo huijarin pöljyydestä. Kirje on saapunut eri osoitteesta mutta on yhtä vaarallinen, kuin tuo edellinen.

Ja seuraava sama kirje tuli tänään (19.11.) osoitteella "piramutsah@hotmail(.)com". Samat nimet "30 minuutissa liittyneitä".
Laskin roskapostikansiostani ainakin kuusi kappaletta samoja huijausyrityksiä aivan samoin tekstein useamman päivän ajalta.

Toivon mukaan jokainen ymmärtää, että tällä kirjeellä on rikolliset aikeet.

2 kommenttia:

  1. Sain täsmälleen saman viestin eilen illalla. Jos porukka (Ilona ja muut) jo lauantaina on "liittynyt 30 minuuttia sitten", kuinka on mahdollista että samat ihmiset ovat muka maanantaina "liittyneet 30 minuuttia sitten". Minuutteja on yhdessä vuorokaudessa 1440, kahdessa 2880. Tämän perusteella minulle tulleessa viestissä pitäisi siis minuutteja olla 30+2880=2910 :)

    VastaaPoista
  2. Näitä, täysin samanlaisia, samoin tekstein saapu nyt tiheään. Tarkoituksena on ilmeisesti hermostuttaa uhri klikkailemaan.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB