sunnuntai 8. syyskuuta 2024

PALVELUNTARJOAJAN NIMISSÄ HUIJAUSLASKU

Tämä ansa on pirullinen ja on liikkeellä luultavasti useammankin palveluntarjoajan nimissä.

Huijauksesta hälyytti ensimmäiseksi seikka, että minulla ei ole ainuttakaan domainia "louhi.netin" tai edes "louhi.fi" -kautta rekisterissä.

Lähettänyt osoite oli Puolan maatunnuksella ja postituskone oli Israelin maatunnuksella ja Israelin maaperällä. Tämä on tietysti myös epäilyttävää.

"louhi. net" osoite antaa suojausvaroituksen, joka ihmetyttää, koska kyseessä on palveluntarjoaja louhi.fi, jolla luulisi olevan lähimmät, yleisimmät osoitteet varattuina ja suojattuina? Toimintaa edelleenkin kyllä on.

Linkki vie Googleen, jossa virusturvatarkistus joutuuu "looppiin", eli ei johda minnekkään? En edes uteiliaisuuttani klikannut linkkiä.

Ansa vaikuttaa phishing- eli henkilötietovarkaudelta. Tuo, noin 12 euron maksu on syötti, jonka vuoksi monikaan ei vaivaudu selvittämään, onko maksu aiheellinen ja maksamisen yhteydessä pankki- tai Visa-tietosi kaapatan ja tilisi tyhjennetään.

-------------------------RUUTUKAAPPAUKSIA ANSASTA-------------------------------


TAPAUKSEEN TIITTYVIÄ RUUTUKAAPPAUKSIA

Ensimmäisenä on puolalaien lähetysosoitteen löytyminen mustalta listalta.



Toisena "gtly. to" -lyhennetyn linkkiosoitteen kummallisia kiemuroita. Googlea käytetään osoitepesurina. Et näe avattunakaan linkin todellista osoitetta.



SUCURI VIRUSTORJUNTA kertoo, että myös piiloitettu linkkiosoite veisi sivustolle, joka on verkosivustojen MUSTALLA LISTALLA.  Se, että virusta ei sivustolta ole löydetty, ei kerro vielä mitään linkin, tai sivun turvallisuudesta.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB