perjantai 6. maaliskuuta 2015

Facebook tykkäyksiä kaupan - kuulostaako rehelliseltä?


Sain hienon tarjouksen nostaa FaceBook, Twitter ja YouTube sivujeni tykkäyksiä pienillä kustannuksilla. Tätä voisi nimittää vilpilliseksi kilpailuksi, kun tiedetään, että tykkäykset nostavat sivun hakuarvoa. Kun tykkäys perustuu koneellisen klikkailuun, ei tykkäyksillä ole "todellista arvoa". Oheismainonta ansaitsee tykkäyksillä, joten vaikuttaa mainostajien rosvoukselta.

Mitä tämän tarjouksen tehneen yrityksen takana sitten onkaan?
Otin selvää silkasta uteliaisuudesta, millainen firma ryhtyy tällaiseen vilpin kauppaan.

Linkit vievät domainnimellä mcaf.ee varustettuun sivustoon, jota en lähtenyt kokeilemaan varovaisena ihmisenä, vaan lähdin selvittämään domainnimen omistajaa ja taustoja:

mcaf.ee
Domainnimen rekisteröititiedot ovat epämääräiset.
Ainuttakaan e-mailosoitetta yhteyden saamiseksi rekisteröijään tai omistajaan ei anneta
Rekisteröinti on tehty ipmirror:n kautta/toimesta, joka on Honkongilainen domainnimikauppias ja ylläpitäjä. Kuitenkin nimipalvelimet ovat muualla: nserver: ns-a.mcafee.com ja nserver: ns-b.mcafee.com, eli nämä ovat McAfee:n nimipalvelimia. Rekisteröijä näyttäisi olevan org: McAfee Inc  name: McAfee Inc. MacAfee on ohjelmistotalo joka valmistaa mm. haittaohjelmia estäviä ohjelmistoja. Tämä yhteys hämmentää suuresti. http://www.whois.com/whois/mcaf.ee kertoo saman tarinan kuin muukin rekisteröintitieto, eli ei mitään lisää asiaa valaisevaa.

Tämä epämääräisyyksien sotku nostaa itse McAfee:n epäilyttävien softavalmistajien joukkoon: McAfee SiteAdvisor tests ipmirror.cn for adware, spam, scams, and e-mail practices. ... McAfee®, Inc. ... See how McAfee can make your web browsing safer.
Joka mainoslause viittaa ipmirror.cn domainiin joka on kiinassa. Sillä näyttää olevan yksi vastuullinen jolla on jopa e-mailosoite, sekin tosin ilmaisella g-mail tilillä joka voi siis olla aivan mitä tahansa. Ei kuulostanut luotettavalta. Jatkoin tutkimustani edelleen.


IPMIRRORIN epäluotettavuudesta kertoo seuraava verkkotarina:
https://waipeng.wordpress.com/2013/09/10/bad-experience-with-ipmirror-robot-review/

Visit www.internet.ee for webbased WHOIS
Ei kerro myöskään yrityksestä  ipmirror.ee yhtään enempää, jopa vähemmän kuin

Testasin mcaf.ee palvelimen luotettavuutta vielä Virus Totalin kautta.
Virus Total kertoo seuraavaa osoitteesta www.mcaf.ee :
Latest URLs hosted in this domain detected by at least one URL scanner or malicious URL dataset. Näitä “haittahittejä” löytyi palvelimelta useita. Tuo URL scanneri (verkko-osoite skanneri) saattaa olla osa tätä markkinointiroboa?

En suosittele McAfeen ohjelmistoja asennettaviksi koneelle tämän epämääräisen taustansa jälkeen. Minun silmissäni luotto ohjelmaan on mennyttä.
Klikkausten osto on jokaisen omantunnon kysymys ja tiedän sen olevan hyvin venyvä käsite kun rahasta tulee puhetta. Esim. verkkopalvelujen suunnittelijat ja tuottajat ovat potentiaalisia ostajia epäilemättä, samoin valveutuneemmat yritykset joiden FB sivuilla on hiljaista. Tykkäyksiä ostavat myös huijarit ansojansa varten. Huijarit nostavat rahalla myös Google-indexiään, eli saavat huijaussivujaan esille ensimmäisten joukossa. Klikkaus-generaattorin pystyy koodaamaan jokainen valveutunut verkko-osaaja niin halutessaan. Tämä on yksi robotti muiden joukossa. Tämä ei ole kehoitus laittomuuksiin, pikemminkin varoitus tällaisen toiminnan epäeettisyydestä, otsakkeen alla "Rahasta mitä tahansa".

Uskomukseni on, että yhteisöpalvelujen tuottajat tulevat aikanaan estämään tällaisen toiminnan. Toivottavasti niin tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB