tiistai 17. maaliskuuta 2015

Tuntematon e-Fax Venäjältä ei innosta avaamaan liitettä

Fax on tullut suuntanumerosta 493 = Kaliningrad, Venäjä.
Kannattaa tarkistaa aina numero mistä "e-Faxit" saapuvat. Jos lähettäjän e-Fax numero ei ole liikekumppaniesi tai tuttujesi, en kehoita avaamaan missään tapauksessa liitettä.
Voit aina lähettää olettamallesi asiakkaalle tai ystävälle erillisen kysymys e-mailin (EI tätä e-mailia forwardina) jossa voit tarkistaa, onko FAX tosiasiallisesti häneltä ja sen liite turvallinen.

Tässä e-mailissa liite on Officen .doc muotoa, joten se saattaa sisältää makro-ohjelmia jotka voivat saastuttaa koneesi haittaohjelmilla ja levitä asiakas/ystääväpiiriisi edelleen. Myös mikä tahansa  liitelinkki saattaa viedä sinut aivan muualle kuin liitteeseen, esimerkiksi palvelimelle, joka lähettää koneellesi viruksen.

Useita muitakaan tiedostomuotoja ei kannata liitteinä availla, jos lähettäjä ei ole tuttu ja varmasti liitteen lähettäjä. Näitä huijjauttuja lähettäjänmiäkin on, eli joku spämmeri tai verkkokonna on varastanut e-mailosoitteen ja käyttää sitä troijalaisena tunkeutuakseen koneellesi ystäväsi nimellä. Näitä tapauksia on tässä blokissani useita. "Odottamaton" e-mail on aina epäilyttävä.

eFax- Spämmiansasta kerrotaan myös sivulla:
http://www.spamstopshere.com/blog/anti-spam/efax-spam-email-malware-alert


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB