lauantai 28. marraskuuta 2015

Verkkokaupan tilausansat

HS 29.11.2015 kertoi verkkokauppahuijauksista joita tehtaillaan varsinkin Virossa. Lehden mukaan myös suomalastaustaiset ihmiset pyörittävät huijarikauppoja. Taktiikka on, että ilmaisen tai edullisen tilauksen jälkeen havaitaan, että ollaan sitouduttu suurempaan kauppaan, joko epähuomiossa (huomaamaton linkki) tai sitten huolimattomuudesta johtuen = ei lueta ehtoja, mihin kaupalla on sitouduttu.
Kauppoja on purettu Suomen kuluttaja-asiamiehen ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston avustuksella ja vilpillisistä verkkokauppoista on tietoinen myös Euroopan kuluttajakeskus.

Vilpillisesti toimivia kauppiata listattiin koko joukko:
Xsellim Oü, Westerfield Ag, Media Marketing Business Group Ag, Lumone Oü, South Bay Group Ltd
On myös muistettava, että kauppojen nimi saattaa vahtua, kun edellinen lokaantuu vilpistään tai sen toiminta "blokataan" verkossa.

HS: artikkeli "Verkkokaupassa voi piillä huijaus" löytyy osoitteesta:
 http://www.hs.fi/kotimaa/a1448685833038

Suomalaiset verkkokaupat toimivat pääasiassa rehellisesti mutta niissäkin voi sekaannusta aiheuttaa virheelliseti, vahingossa (tai tahallisesti?) rakennetut linkitykset. Esimerkisi tarjoustuotteen saattaa saada tarjousehdoilla vain tarjouslinkistä mutta ei enää varsinaisesta tuotelinkistä jonka kautta on käynyt lukemssa tietoa itse tuotteesta. Kaupan ehtoihin kannattaa aina tutustua huolella, ne kertovat mihin ja miten sitoudut tilauksellasi. Epähuomiossakin tehty virhellinen tilaus kannattaa oikaisuttaa kauppialla. Se onnistuu ja jos ei onnistu, Kilpailu- ja Kuluttajavirasto avustaa oikaisun saamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB