lauantai 14. joulukuuta 2019

Kyselyansa Panamasta

Olkaa erittäin varovaisia erilaisiin verkkokyselyihin vastaamisessa.
Allaoleva viesti on saapunut "super-deals.org" domannimellä Panamasta, jonka seikan jo pitäisi soittaa hälytyskelloja. Panama on nykyinen "Nigeria" spämmipostittajana ja nettihuijareiden luvattuna maana. Tämä vaikuttaa vahvasti identiteettivarkausyritykseltä.

"super-deals.org" niminen verkkokauppa (halpa-palvelimella) on olemassa MUTTA sen käyttämät merkkinointikeinot ovat runsaasti kysymyksiä herättävät. En missään tapauksessa käyttäisi tämän toimijan palveluita. Domannimirekisterissä ei ole tarkempia tietoja nimen rekisteröijästä, toimijan kotimaata lukuunottamatta.

En ole CVS "käyttäjä" tai asiakas. CVS on lääkkeitä markkinoiva yritys. Toimijalla ei ole lupaa käyttää sähköpostiosoitettani markkinointiin, joten postiosoitteeni on varastettu.

CVS.com sivu ilmoittaa: "CVS.com® is not available to customers or patients who are located outside of the United States or U.S. territories. We apologize for any inconvenience." käännös: "CVS.com® ei ole käytettävissä asiakkaille tai potilaille, jotka sijaitsevat Yhdysvaltojen tai Yhdysvaltojen alueiden ulkopuolella. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvasta haitasta."  Eli heidän palvelujaan ei myydä USA:n ulkopuolelle.  Ei ole mitään syytä.miksi asiakaskysely tehtäisiin USA:n ulkopuolella asuvilta.

Kaikki linkit vievät tietokantaan josta koneellesi on tulossa täysin tuntematonta materiaalia. Kantaan voidaan asentaa vaikkapa viruksia. Tässä tapauksessa vaikuttaisi kannassa odottavan lomake, jolla urkitaan henkilötietosi. Henkilötietojesi avulla voidaan tehdä verkkotilauksia ja laskut saapuvat sinulle.
Edes "remove yourself" linkkiin ei saa koskea.

Tämä sama, ilmeinen huijari on yrittänyt aiemminkin hieman erilaisilla kirjeillä: https://vaarallinenweb.blogspot.com/2019/12/voita-lahjakortti-rema-1000.html

--------------------------------KIRJE-----------------------------------

Moments like this one are the ones that you should use to remind your loved ones how important they are.
Share your experience
Dear CVS user,
To qualify for this special offer, simply complete our 30-second marketing survey about your experiences with CVS.
Click the button to start.
Start Survey Now
To stop these please go here or write to:
616 Corporate Way Ste.2-9092
Valley Cottage, NY 10989
click here to remove yourself from our emails list
--------------------------------------------------------------------------

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB