torstai 12. joulukuuta 2019

Mistä tunnistat väärän email-tili-varoituksen!

Näista e-mail tilien täyttymisistä olen varoittanut aiemminkin mutta tässä on hyvä esimerkki sellaisista tunnistimista, joista näet, että tämä on ansa. Yksikin näistä kohdista voi paljastaa huijjarin.
Kaikissa tapauksissa suoraan tällaiseen varoitukseen ei kannata mennä vastaamaan. Hoida sähköpostiongelmasi suoraan oman plaveluntarjoajasi verkko-osoitteen ja verkkotuen kautta jos itse et osaa poistaa vanhoja sähköposteja postilaatikostasi. Suuret liitetiedostot saattavat helposti täyttää postilaatikkotilan. Siirrä ne omalle koneellesi ja poista postilatikosta.

1) Lähettäjäosoite on gmail - ilmaistili - Elisa, eikä mikään muukaan sähköpostipalvelun ylläpitäjä EI käytä ilmaisosoitteita vaan omaa domain nimeään osoitten lopussa. Minun tapauksessani lähetysosoite päättyisi "elisa.fi".

2) Tuo linkki, jota kehoitetaan klikkaamaan "Cancel De-activation" EI vie myöskään elisan palvelimelle vaan verkkokonnan omalle huijauskoneelle. "multimedia.net.mk". Tämä osoite ei ole muutenkaan järkevä tarkoituksessaan.

3) Elisalta, tai miltään suomalaiselta palveluntarjoajalta EI tule englanninkielistä kehoitusta sähköpostitilin täyttymisestä. Usein heikko suomenkieli paljastaa huijjauskirjeet.


Aiempi varoitus hieman erilaisesta sähköpostitiliansasta: https://vaarallinenweb.blogspot.com/2019/12/mista-trunnistat-vaaran-email.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB