torstai 19. marraskuuta 2020

HERLIN ansa leviää nyt myös FaceBookissa

 Jos saat tällaisen linkin FB:stä, älä koske kuvassa olevaan linkkiin, se on ansa.
Ttä ei saa jakaa missään tapauksessa, kyseessä on vaarallinen roskaposti.
Kuvalinkin domannimen kaltainen pidennys ".MONSTER" on kuvaava.
Varoitin sähköpostiansana tästä samasta yritelmästä kirjoituksessani: https://vaarallinenweb.blogspot.com/2020/09/annti-herlin-ansa.html


4 kommenttia:

  1. Mitä tästä ansasta siis tapahtuu, jos vahingossa klikkaa linkkiä?

    VastaaPoista
  2. ÄLÄ kokeile! En testaile vaarallisiksi toteamiani linkkejä, koska haluan koneeni pysyvän käyttökunnossa. Mikään virustorjunta ei ole 100% pitävä. Uusia viruksia tehtaillaan jatkuvasti. Sen lisäksi henkilö ja pankkitietojen kalastukseen tähtääviä ansoja ei virustorjunta pysty tunnistamaan, mikäli niitä ei ole ilmiannettu ao. "mustalista" reksitereihin.
    Luultavasti linkistä ei tapahdu enää mitään. Lue syy siihen postauksestani: https://vaarallinenweb.blogspot.com/2020/09/annti-herlin-ansa.html

    VastaaPoista
  3. Peukku lipesi kun ilmiannoin eilen ko. viruslinkkiä mobiililla. Sain kyllä ikkunan välittömästi kiinni (ei välttämättä ehtinyt edes aueta mihinkään kun netti tökki juuri pahasti), selaustiedot saman tien poistettua ja FB:n salasanan vaihdettua, mutta esim. pankkisovellusta ei uskalla nyt käyttää. Linkin osoitteeksi oli ottamani kuvakaappauksen mukaan vaihdettu americanovize- päätteinen osoite. Yritin eilen tutkia, mitä viruksesta voi aiheutua ja mitä puhelimelle pitäisi tehdä, mutta netistä ei löytynyt vastausta juuri tähän tapaukseen liittyen. Virustorjunta on, mutta siihen ei uskalla luottaa.

    VastaaPoista
  4. Kannattaa skannata virustorjunnalla. Et kertonut mikä virustorjuntaohjelmasi on mutta esim jo Malware bytesin ilmaisversio on melko hyvä. Kannattaa pitää kahtakin virustorjuntaohjelmaa. Silloin on laajemmat virustunnistuskirjastot ja mahdollisesti eri "mustat listat". Välttämätt mitään ei ehtinyt tulla (ainakaan täydellisenä) laitteellesi ja jos asennusta ehdottava, tai jokin muu epämääräinen ikkuna pomppaa esille. Älä koske ikkunaan (se on yleensä kokonaisuudessaan linkki) vaan sammuta vaikka laite jos ikkuna ei tavallisilla (ikkunan ulkopuolisilla) konsteilla katoa.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB