tiistai 24. marraskuuta 2020

LIITEPOMMITTAJA KÄYTTÄÄ KAVERISI E-MAILOSOITETTA

 VAROITUS. Sain juuri hetki sitten tiedon, että henkilö sai asiakkaaltaan (asiakkaansa nimellä) sähköpostin luontevana jatkeena käydylle e-mailkirjeenvaihdolle.
Liite, joka vaikutti asialliselta, sisälsikin viruksen joka otti henkilön koneen haltuunsa ja lähetti satoja laskuja koneessa oleille sähköpostiosoitteille.

TÄSSÄ on oltava kahteen suuntaan varovainen. Aina ystävältä saatu posti ei tulekaan oikeasti ystävältästi. Tutustu aina kirjeen sisältöön huolella ja vältä (jos mahdollista) avaamassa liitteitä hiemankaan epäilyttävässä tapauksessa. Virustorjunta ei aina ole ajantasalla vahtimassa liitteitten sisältöä. Alinna ohje, miten voit tarkistaa liitteen turvallisuuden.

TOINEN liittyvä huijaustapa on juuri nuo "valelaskut". Vaikka lasku tulisi henkilöltä, jonka kanssa sinulla on liikesuhde, tarkista aina lasku huolella ja lähetä, epäselvissä tapauksissa, laskun lähettäjälle kysyely laskun aitoudesta.

MITEN TARKISTAT LIITTEEN TURVALLISUUDEN?
Liitteet voi tarkistuttaa virustorjunnalla vaikka erikseen, jokaisen.
Kun olet tallentanut liitteen koneellesi, vaikkapa "TARKISTETTAVAT" kansioon josta se on helppo löytää ja on epäilyttävänä liitteenä poissa tärkeistä kansioistasi. JOS ja KUN sinulla on virustorjuntaohjelma, vie kursori liitetiedoston päälle ÄLÄ KLIKKAA. Kun kursori on tiedostonimen yläpuolella paina oikeanpuoleista hiirinäppäintä (oikeakätiset) - avautuu valikko jossa näkyy lista toimintoja ja virustorjuntaohjelmasi nimi. Valitse se. Ohjelma käy nyt tiedoston läpi ja ilmoittaa sinulle, onko sen avaaminen turvallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB