lauantai 7. elokuuta 2021

Norjalainen lahjoitus

Huijari yrittää myös eri kielillä. Tässä yritetään taivutella suomalaisia norjaksi.
Jos onneton kirjeen vastaanottaja ottaa yhteyttä lähettäjään ajatuksella "en ymmrä" (ja antamalla yhteystietonsa), hän tulee saamaan huijarin kimppuun ihan tosissaan.
En suosittele.

---------------------------------KIRJE--------------------------------

Har du mottatt donasjonen på $ 1 million vi sendte deg hvis du ikke sendte en e-post til Davidkaltschmidtd@yahooX.com
sende
Fullstendige navn:
adresse:
Whatsapp eller mobiltelefonnummer:
Så donasjonen kan overføres til deg umiddelbart 

---------------------------------------------------------------------------

2 kommenttia:

  1. Erikieliset ovat keksineet lisätä "Google-Translatoituihin" viesteihin lauseen: "Meidän Suomi kieli ei ehkä ole kovin tarkka, koska emme ole maasta Suomi".

    Google-kääntäjä valitettavasti ei todellakaan aina ota monimerkityksisten sanojen oikeita vaihtoehtoja.

    1) "Margaret Becker" tarjoaa sähköpostilla esimerkiksi lainaa "_nopeudella_ 3%". Tässä englanninkielinen sana on ehkä ollut "rate", joka tässä asiayhteydessä varmaankin kääntyisi "korolla 3%"

    2) Jatkuu "lähetä meille alla pyydetyt tiedot _jalostukseen_ jotta voimme saada takaisin sinulle..." Alkukielen sana ollut mahdollisesti "processing", parempi sana meidän kielellä olisi "käsittelyyn".

    3) Lopussa "_Parasta_ terveisin, Johto". Englanninkielinen sana luultavasti "Best", parempi muoto olisi "Parhain". Usein suomenkieliset, minä ainakin kirjoitan "Ystävällisin terveisin".

    Lause "Meidän Suomi kieli ei ehkä ole kovin tarkka, koska emme ole maasta Suomi" yrittää ikäänkuin häivyttää huonon kielen hämäysvaikutelman.

    VastaaPoista
  2. Kukaan ei ole niin kiero, kuin verkkohuijari.
    Tulipa kirje sitten miltä viraalta kielialueelta tahansa, kannattaa tarkistaa lähettäjän luotettavuus ennen yhteydenottoa. Yksi yksinkertainen tapa, on ottaa yhteys suoraan (EI kirjeen linkkien tai siinä esiintyvien puhelinnumeroiden kautta), firmaan, josta kirjeen väitetään olevan peräisin (joko osoiteväärennöksen, tai sisältötekstin perusteella). On myös hyvä Googlata joitakin otsakkeessa tai/ja kirjeessä esiintyviä sanoja tai jokin lause ja katsoa tuloksista, mitä kirjeestä, tai lähettäjästä on verkossa sanottu. On myös hyvä ottaa huomioon, että huijauskirje saattaa olla niin tuore, että sitä ei ole vielä ehditty varoittaa. Yleinen ohje kehoittaa varomaan kaikkia verkon kautta koneellesi saapuvia lupauksia, jotka vaikuttavat liian hyviltä ollakseen totta. Ne eivät 99,9 prosenttisestisella varmuudella ole totta.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB