maanantai 16. elokuuta 2021

PayPal säikyttelee asiakkaitaan oudoilla osoitteilla

Verkkossa tapahtuvaa maksamista hoitsvs PayPal suhtautuu kovin kevyellä ajatuksella  domainnimiensä valintaan ja verkkoturvallisuuteen. 

Sain heiltä s-postin osoitteesta: "paypal@mail.paypal.com" joka on todettavissa heidän mail. alidomainosoitteekseen MUTTA samaisessa kirjeessä oli tukku linkkejä osoitteeseen: "epl.paypal-communication.com". Tämä osoite on herättänyt runsaasti verkkokeskustelua ja on jopa epäilty kirjettä spämmiksi ja osoitteen oikeellisuutta. Domannimirekisteri kertoo, että domannimi on todellakin rekiseröity PayPalille. Sikäli OK. MUTTA PayPalin verkkomarkkinoinnin tulisi ottaa huomioon, että tuollainen pitkä, entisestä nimestä poikkeava osoite, saiheuttaa hämmennystä ja aiheellista luottamuskatoa. Varsinkin, kun kyse on rahasta, tilitiedoista ja verkkotunnuksista. Järkevämpi osoite olisi ollut esim alidomain: "epl.paypal.com" tai "com.paypal.com"

Tämä on ainut järkevä kohta kirjeessä: "Voit tutustua muutoksiin myös osoitteessa PayPal.com/fi klikkaamalla sivun alareunan Lakitiedot-linkkiä ja valitsemalla sitten kohdan Päivitykset käytäntöihin." Muuta ei olisi tarvittu maksujen välittäjän luotettavuutta nakertamaan.

ÄLÄ KOSKAAN KLIKKAILE E-MAILISSA OLEVIA LINKKEJÄ VAAN MENE ASIANOMAISEN YRITYKSEN VIRALLISEN OSOITTEEN KAUTTA HOITAMAAN ASIASI.

---------------------------------KIRJE--------------------------------

PayPalin oikeudellisten sopimusten tulevat muutokset

Hannu Kuukkanen - Voit tutustua muutoksiin verkkosivustollamme
    
Avaa viesti selaimessa
PayPal

Hei Hannu Kuukkanen

Olemme tekemässä oikeudellisiin sopimuksiimme muutoksia, jotka vaikuttavat sinuun.

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, mutta halutessasi löydät Päivitykset käytäntöihin -sivultamme lisätietoja näistä muutoksista niiden voimaantulosta sekä siitä, mitä voit tehdä, jos vastustat muutoksia.
Voit tutustua muutoksiin myös osoitteessa PayPal.com/fi klikkaamalla sivun alareunan Lakitiedot-linkkiä ja valitsemalla sitten kohdan Päivitykset käytäntöihin.

Jos sinulla on kysyttävää näistä muutoksista tai tilistäsi, ota yhteyttä.

Kiitos, että olet PayPal-asiakas.

Ystävällisin terveisin

PayPal

Meidän täytyy lähettää sinulle tämä tiliisi tehtäviä muutoksia koskeva sähköposti. Markkinointiasetuksesi eivät vaikuta tämän viestin lähettämiseen. 

----------------------------------------------------------------------

Tässä alapuolella näkyy yksi epämääräisitä linkkiosoitteista. En klikannut, koska tietokantaosoite voi tuoda koneelle mitä vain, vaan katsoin sisällön selaimen kautta.
HTML-poiskytkettynä viestissä luki näin:

----------------------------------------------------------------------

Hei Hannu Kuukkanen

Yritimme lähettää tämän sähköpostin sinulle HTML-muodossa (sisältäen kuvia ja sanoja), mutta se ei onnistunut.
Klikkaamalla tästä näet verkossa selaimella sen, mitä halusimme näyttää sinulle:

https://epl.paypal-communication.com/H/2/v60000017b4dd37a0bc84c366e96c566a0/a19ce2c1-03eb-42c3-92a6-cbc60204ec41/HTML

Ystävällisin terveisin

PayPal 

-----------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB