tiistai 28. syyskuuta 2021

Laite jolla saa yhteyden verkkoon missä tahansa

No sehän on nimeltään älykännykkä, joka jokaisella jo on.
Tämä e-mail on vaarallinen ansa.
LIITETTÄ EI TULE AVATA TAI KLIKATA!!!

Jo sähköpostiosoitteet kertovat, että mitään terveellistä ei tämä posti sisällä.
Osoitteet eivät toimi, eli verkkorikollisenlla on ainoastaan tarkoitus saada onnetoin asiakas klikkaamaan liitettä jossa siis on POMMI.
Osa 1. voi tarkoittaa, että pommi on rakennettu useammasta (7) osasta? Jätä kokeilematta.

Lähettäjäkoneen IP osoitteesta löytyi sakasalainen henkilö mutta se ei välttämättä tarkoita, että kyseinen henkilkö olisi tuo varsinainen konna. Saattaa olla, että kone on hakkeroitu rikolliseen käyttöön juuri tällaisilla vastaavilla POMMI-kirjeillä joissa piillyt / piilleet ohjelmisto/tot on ottanut koneen rikollisen hallintaan.

Suhtautukaa aina epäilyksellä liitetiedostoihin jos lähettäjä ei ole tuttu TAI jos tuttavan nimissä saapunut  kirje vaikuttaa epämääräiseltä. Sähköposteja varastetaan ja lähettäjäosoite voidaan muuttaa.

Tässäkin liitteessä on pidenne TXT joka normaalioloissa on turvallinen, koska se ei voi sisältää selaimen laukaisevaa ohjelmaa MUTTA se voidaan laukaista rikollisen koodaamalla toisella ohjelmalla joka tulee seuraavassa postissa. Näin voidaan saada vaikkapa kuvatiedostolta vaikuttavalla tiedostolla aikaan vaarallinen pommi ja osaohjelmatiedosto on ohittanut "kuvana" tai "tekstitiedostona" virustorjunnan.

Kuva ja videoliitteisiin ehdotetaan usein myös niitä esittäviä ohjelmia MUTTA, niitä ei tule ladata tai asentaa. Hae kuvien ja videoiden esitysohjelmat VAIN turvallisilta verkkosivuilta EI KOSKAAN sähköpostin linkin kautta.

Tämän liitetiedoston koko 1,1 Mt kertoo jo paljon. Niin raskas tekstitiedosto alkaa hipoa jo kirjaa tai paksuhkoa esitettä jos se olisi vain viatonta tekstiä.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB