lauantai 18. helmikuuta 2023

Instagram ja WhatsApp huijauksista varoitetaan

Instagram tukikeskuksessa on ohjeita Instagram huijausten tunnistamiseksi.
Silmääni pisti tosin merkillinen huomautus sähköpostitilin vaarallisuudesta suhteessa Instagramiin. Kopio: "henkilöt, jotka pyytävät jatkamaan keskustelua Instagramin ulkopuolella vähemmän julkisessa tai vähemmän turvallisessa paikassa, kuten erillisen sähköpostiosoitteen kautta".
Mikä teksi sähköpostista vaarallisemman, kuin Instagram? Sekö, ettei sieltä Meta saa ammennettua mainosrahaa? Sähköpostit on hyvä lukea kotikoneelta mieluummin, kuin kännystä. Siinä viestin lähteen saa selville huomattavasti helpommin. Tässä blogissa on siihenkin neuvoja.

Nyt on menossa myös WhatsApissa. Keskustelun jälkeen ”lapsi” pyytää rahaa, koska omien pankkitunnusten kerrotaan menneen puhelimen hajoamisen yhteydessä, tai puhelin on joutunut pesukoneeseen. On syytä soittaa puhelinnumeroon, jota yhteydenottaja väittää toimimattomaksi. Myös pyydetään tallentamaan uusi numero (joka on huijarin pre-paid. ÄLÄ soita siihen äläkä tallenna sitä).

Kaikki sosiaalisen median alustat ovat tällä hetkellä piukkanaan huijareita ja samat säännöt pätevät niissä kaikissa. Myös sähköposteissa. Tämä blogi on täynnä erilaisia versioita verkkohuijauksista. Esimerkit ovat universaaleja. Samat kaavat toimivat missä tahansa uusmediavälineessä, myös puhelimissa.
Kannattaa opiskella.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB