maanantai 28. elokuuta 2023

KIRJAUTUMINEN ERI TUNNUKSIN

 On erittäin vaarallista ja harkitsematonta kirjautua sähköpostissa esiintyvän linkin kautta minkään verkkopalvelun tunnuksilla. Tämä saattaa olla ANSA, jolla kerätään tunnuksesi ja sen jälkeen vallataan profiilisi tai tilisi rikolliseen käyttöön, josta sinä joudut vastuuseen, tai vähintäänkin ikävyyksiin.
Mene aina suoraan, esim. tässä tapauksessa, itse kirjoittamaasi Dropboxin osoitteeseen Dropboxsille luomillasi tunnuksilla.
Tämä kirje vaikuttaa osoitteiltaan ja sisällöltään asialliselta MUTTA en silti käytä näitä tarjottuja kirjautumismuotoja, enkä ainuttakaan kirjeen linkkiä. IHAN VAIN VARMUUDEN VUOKSI.
Tämänkaltaisia kirjautumisansoja löytyy laiskoille kirjautujille runsaasti.

------------------------------KIRJE-----------------------------



1 kommentti:

  1. Esimerkiksi Google-tilin tai Facebook-tilin yhdistäminen johonkin Verkkoputiikki.ABC:hen lähettää samalla tiedon siitä liitosta molempiin suuntiin joko evästeiden välityksellä tai verkkosivun latauksen yhteydessä. Nykyään on todellakin laiskojen kirjautujien kissanpäivät. Yksityisyys menee siinä samalla.

    TODELLA TÄRKEÄÄ on tiedostaa myös riskit, mihin tällainen ristiinkytkentä voi johtaa. Keskustelupalvelu.XXX saattaa äkisti ilmaantua Facebook-profiilisi näkymään johonkin "suosikkeihin".

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB