keskiviikko 16. elokuuta 2023

VIDEO CHATTI ON ANSA

Kaikkiin video-Chatteihin kutsuihin on syytä suhtautua varoen.
Valtaosa on rakennettu ansoiksi.

1) Video-chattikutsu saattaa sisältää suoran linkin virukseen. ÄLÄ asenna mitään apuohjelmaa, joka saapuu videolinkistä. En suosittele edes linkkiin klikkaamista.
2) Älä anna tällaisen kutsun yhteydessä henkilötietojasi. Yleensä vaaditaan kirjautumista, etkä tiedä minne tietosi ovat menossa. Normaalisti ne saa verkkorikollinen ja sinä alat saada omalaatuisia laskuja.
3) Yksi video-chattityyppi mahdollistaa robotin kanssa keskustelun. Keskustelun aikana sinulta urkitaan henkilötietoja tai esitetään nyyhkytarina, jonka perusteella sinulta pyydetään rahallista tukea tavalla tai toisella.

Kirje saapuu tekaistusta ilmaisosoitteesta, ei edes otsakkeen henkilönimellä. Sähköpostiosoite on generoitu robotilla - kirje ei saavu mistään virallisesta chat-palvelusta - lähettäjää ei tulla koskaan tavoittamaan. Molemmat linkit vievät samaan salattuun osoitteeseen. Osoite on merkitty verkkoturvayrityksessä "epäilyttäväksi". Omasta mielestäni linkki on VAARALLINEN. Kaikki kirjeen "tunnusmerkit" viittaavat huijaukseen.

------------------------------------KIRJE-----------------------------------


Tämä aikaisempi Video Chat kutsu kuuluu samaan ansatyyppiin:
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2023/07/matsattiin-chat-ansa.html


1 kommentti:

  1. Tämä tuntematon "Virpi Laakso" lähettelee innokkaasti minullekin joka päivä vähintään yhden kutsun. EN ole vielä hyväksynyt kutsua, mutta EN myöskään kieltäytynyt/sulkenut/peruuttanut.

    KAIKKI napit/linkit voivat olla VAARALLISIA.

    -

    Jos huijarilla jonkin tietomurron on riittävästi taustatietoja, pelkkä linkin klikkaus voi olla kallis. Jos puhelinnumero on vuotanut, linkki mahdollisesti kytkisi esimerkiksi hintavan kestotilauksen mobiilimaksuna puhelinliittymän laskuun. Kannattaa tarkistaa laskujen sisällöt aina ennen niiden hyväksymistä.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB