perjantai 12. heinäkuuta 2024

ROSKAPOSTIN UUDET PAIKKATIETOULOTTUVUUDET

Tämä tekaistun domainnimen (mueloe.com) haltija ei ole koskaan saanut minun sijaintikoordinaattejani. Kone sijaitsee samassa paikassa, kuin edellisen huijauskirjeen kone, eli sylttytehdas on sama.
Kirjeen perusajatus noudattaa samaa "seurustelukaavaa", jota on kylvetty roskaposteina jo vuosia. "Ihania naisia" (mukaprofiileja, kuvilla tai ilman)  sähköpostilistalla tai jaellaan yksittäin. Taustalla pyörii sama ansa, jolla kalastellaan henkilötietoja ja halutaan vastaus keinolla millä hyvänsä.

Toinen kirje saapui perään hieman erilaisella asettelulla ja sisällöllä (ks. kuvan alla tekstikopio).

----------------------------------------------KIRJE---------------------------------------


 SURAAVA ROSKAPOSTI SAMOIN AIKEIN
(Omat kommenttini punaisella suluissa)

AIHE:

Re: An Evening of Romance Awaits Us ???

LÄHETTÄJÄ: Amy Monica<mnbvcxdtdtesaxvb@gmail(.)com> (robottigeneroitu sähköpostiosoite. Lähettäjä voi olla kuka tahansa. Samalta koneelta, kuin edellinen kirje)

16.59

VASTAANOTTAJA: (spämmilistalta)  gerbsselina@gmail(.)com,   sefapjopc@gmail(.)com ... (jne. Joukko robottigeneroituja ilmaisosoitteita) ...

On Fri, Jul 12, 2024 at 9:54?PM Amy Monica <mnbvcxdtdtesaxvb@gmail(.)com> wrote:

    I just realized we’re neighbors, and I’m currently alone at my place. (tällaiselle tiedolle ei ole perusteita, koska oma sijaintitietoni ei ole lähettäjällä tiedossa)

    I thought it would be lovely to spend some time together tonight if you’re free. 

    How about we plan a cozy evening with some beers and romantic movies in my room?

    If you’re available tonight, let me know so I can get everything ready for a special and intimate evening.  (koko edeltävä teksti on tyypillistä "ansaanhoukuttelutekstiä")

    I’m really looking forward to getting to know you better!

--------------------------------------------------------------------------------

Useissa kirjeissä kehutaan myös vastaanottajan profiilia ihanaksi, vaikka sellaista ei varmasti näissä palveluissa, esimerkiksi minusta, ole koskaan tehty. En ole myöskään luovuttanut tuota käytettyä email-osoitettani tämänkaltaisiin palveluihin, se on varastettu verkosta. 

Huijauksissa tyypillistä on myös nimen kopioiminen sähköpostiosoitteesta, jolloin nimessä on alkukirjaimet pieniä ja piste erottaa etu- ja sukunmen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB