torstai 3. lokakuuta 2019

1000 euron palkinto VISA-kortille

Outo, lähettäjäosoitteeton e-mail jossa luvataan palkinto.
Tällaista e-mailia on syytä pitää 100% huijjauksena ja ilmeisen haitallisena. Aiheena näkyy konetunnus. Viesti on tältä koneelta peräisin, eli sikäli jäljittäminen olisi helppoa, jos siis kone ei olisi anastettu viruksen avulla spämmäyskäyttöön. Tämä kone on Venäjällä, kuitenkin toimijan tiedot viittaavat Saksaan. Kumpi tahansa näistä lähteistä saattaa olla SE varsinainen spämmeri.

Koko kirjeen sisältö on samaa linkkiä. Linkki vie osoitteeseen, jonkia domannimi on "bit.do" joka on osoitteidenlyhennyspalvelu. Tämä taas tarkoittaa spämmeissä, että oikeaa osoitetta ei haluta näyttää.

Toinen linkki vie domainnimeen "palkintosivu.com" jonka omistaja on saksalainen: Toleadoo GmbH. Sieltä näyttäisi löytyvän varsinainen sylttytehdas.

GOOGLAUS tuo tiedon: "You want to advertise this or other campaigns from toleadoo GmbH? Register here at our private affiliate Network Big Bang Ads: click here. Osallistuminen on ..."
teksti kertoo kyseessä olevan verkkomainostoimiston. ÄLÄ rekisteröidy!

JA LISÄÄ:
"toleadoo.com use political fraud to get customers
toleadoo.com are the people behind fake Brexit ads on MSN etc showing BS graphs depicting supposed views on Brexit, inclined towards the UK leaving the EU (showing support for Brexit way in excess of what it is). When you click to register your "vote", you instead go to a shopping survey page. F you toleadoo, you scum bags / human garbage."

Tämä teksti käännettynä tarkoittaa, että osoitteesta saapuu silkkaa roskaa ja että firma tukee Brexit kampanjaa. Klikkaus "vote" linkkiin vie ostostutkimukseen. ÄLÄ anna mitään tietojasi näille sivuille. Älä anna yleensäkään mitään tietojasi verkosta ilmestyville lomakkeille joiden taustasta et ole selvillä.
Varsinkaan mitään VISA-kortin tietoja EI saa antaa, kun 100% luotettavalle verkkokaupalle. Silloinkin on syytä tarkistaa sen sivun osoite, joka tietoja kyselee. Sen on syytä olla LUOTETTAVA maksuvälittäjä-firma. Tässä kirjeessä nain asia ei siis ole.

JOS ja KUN tämä verkkiomainostoimisto on tämän spämmin takana se todellinen toimija, en kehoittaisi olemaan firman kanssa missään tekemisissä. Nimeni on robotti kopioinnut sähköpostiosoitteesta. Sähköpostiosoitteeni on käytetty luvatta (varastettu).

Alla olevan viestin näköisiä kirjeitä saapuu eri osoitteista ja eri lähettäjänimillä MUTTA lopputulos on aina sama eli huijjaus. Minulle saapui "Anna jne":ltä kaksi kirjettä eri osoitteista.


Vastaavan kaltainen (sama spämmeri) lähettelee myös tällaisia viestejä. Juoni on aivan sama. Koko e-maili on samaa linkkiosoitetta joka tässä tapauksessa johtaa palvelimelle"mailerax.com" jonka domain nimi on reksiteröity Panamaan, spämmereiden Eldoradoon..


15 kommenttia:

  1. Taisin erehtyä rekisteröitymään tuonne Toleadoo gmbh, mitäköhän seuraa? Ja saisiko sieltä pois rekisteröitymisen?

    VastaaPoista
  2. Tämä Toledo-linkki ei vaikuta kaikkein haitallisimmalta mutta roskapostia saatat ainakin saada runsastuvassa määrin.
    Kehottaisin vaihtamaan sähköpostioaoitteesi. Mitä muita tietojasi annoit? Toivottavasti et pankkitietoja yms tärkeää kuten sotu? Puhelinnumeroa ei myöskään tulisi antaa tuntemattomille firmoille.
    Kirjautumista ei kannata yrittää poistaa. En ainakaan suosittele vaikka se olisi mahdollistakin. Mikäli sinulle saapuu laskuja jostain kustannuksista, älä maksa. Jos olet antanut pankkitietojasi tai sinulle tulee taloudellisia menetyksiä, ilmoita tämä tapauksesi verkkorikokseksi poliisille.

    VastaaPoista
  3. Ethän antanut Visa-korttisi tunnuksia? Jos niin teit, kuoleta korttisi välittömästi.

    VastaaPoista
  4. Katso sivu sinun-vahvistuksesi.com , sieltä löytyy paljon tietoa toleadoo gmbh mm. kilpailuehdot ja yksityisyyden suoja, aika uskottavan tuntuista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees. ScamAdviser antaa luotettavuudeksi 95% eli ei vaikuta vaaralliselta. Kenties roskapostia saattaa tulla. Siihen auttaa e-mailosoitteen muutos tai roskapostisuodatus.
      https://www.scamadviser.com/check-website/sinun-vahvistuksesi.com

      Poista
  5. annoin nimen , kotiosoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen, nämä kysyttiin, muuta en antanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OK. Nimi ja kotiosoite puhelinnumero + sähköposti saattaa jo olla vaarallinen yhdistelmä jos kyseessä olisi huijari. Tässä tapauksessa ei siltä vaikuta, onneksesi.
      Jos ja kun Toledosta soitetaan, voit plokata (estää) numeron puhelimessasi. Sekään ei ole ongelma. Tosin Varsinaiset puhelinhäiriköt soittelevat prepaideilla yms. Yhteystietoja myös myydään eteenpäin verkossa, seuraaville huijareille.

      Poista
  6. toleadoo.com sen sijaan on reitattu 10% luottamusluokkaan. Ei siis kovinkaan luotettava toimija. Kerro jos sinulle tulee ongelmia heidän kanssaan.
    https://www.scamadviser.com/check-website/toleadoo.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ehkä paras nyt antaa olla vaan ja katsoa kuuluuko sieltä mitään, tulen tänne sivulle myöhemmin kysymään, jos jotain epäselvää.
      Tuolla sinun-vahvistuksesi.com sivulla kun klikkaa abc-peukalon kuvaa ja menee eteenpäin tietojen antamiseen niin lisätiedoissa ilmoittavat, että olisi suoramarkkinoinnin peruuttamisoikeus kun lähettää postia osoitteeseen info@toleadoo.com , mutta ehkä vielä ei kannata lähettää mitään sinne.

      Poista
  7. info@toleadoo.com osoite tuolta löytyy, mutta tuskin sinne kannattaa lähettää ainakaan vielä mitään. Palaan myöhemmin tänne kysymään, jos jotain epäselvää.

    VastaaPoista
  8. Samaa mieltä. Odottele, mitä tapahtuu, jos tapahtuu.
    Suoramarkkinointi tarkoittaa vain spämmiä. Näitä vastaavia yrityksiä on ollut liikkeellä.

    VastaaPoista
  9. Terve!
    Mitään ei ole vielä kuulunut, mutta rupesi kyllä askarruttamaan tuo, että miten helposti loppujen lopuksi pelkillä toisen nimellä ja kotipostiosoitteella joku huijari pystyy tekemään ostoksia esim. verkkokaupassa tai muuallakin? Jos myyjä ei varmenna henkilöllisyyttä tarkemmin, ja lasku tulee minulle ja tavaran vie huijari?

    VastaaPoista
  10. Osa verkkokaupoista ja myyjistä on todella huolimattomia. Huolimaton verkkokauppa tai myyjä osallistuu rikokseen. Jos saat laskun olemattomasta tuotteesta, ilmianna tämä toiminta verkkopoliisille. Älä maksa.

    VastaaPoista
  11. Hei!
    Tämä oli hyvä keskustelu. Minulla lisääntyi sähköpostiin ja puhelinnumeroon markkinointi, osaan vastasin enkä ottanut mitään, moniin en ole edes vastannut. Onneksi yhteydenototkin vähenivät, ja jos nyt vielä kuuluu jotain todella yllättävää, kuten edellä mainitsit, niin täytyy heti reagoida ja ilmoitella kohteeseen, ettei ole tilannut mitään.

    VastaaPoista
  12. Hyvä, että on onnellinen lopputulos :)

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB